7 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

Nå skal tatovøren bli omsorgsarbeider

– Jeg føler virkelig at jeg gjør noe viktig for andre mennesker

NY ROLLE: Helseproblemer har tvunget Kent Inge Falkered Storengen til å tenke på andre leveveier enn tatovering. Nå er han glad for at han fikk sjansen i «Menn i helse».

I de 16 siste årene har Kent Inge Falkered Storengen jobbet fulltid, og vel så det, som tatovør. I vår hoppet han i det, tok på seg «helseuniform» og er i full gang med praksis på vei til å bli helsefagarbeider.

En kranglete rygg gjorde at meråkerbyggen Kent Inge Falkered Storengen begynte å se seg om etter andre yrkesmuligheter. Lidenskapen for tatoveringsfaget var der fortsatt, men det var ikke en jobb han kunne drive på fulltid resten av livet.
– Jeg var i møte med NAV i februar. Siden gikk det temmelig fort, og 20. april startet jeg i praksis her ved Halsen sykeheim, sier Storengen.
Han innrømmer at det kanskje ikke var helt i denne retningen han hadde seg for yrkesframtiden, men nå er han veldig glad for det.
– Jeg stortrives. Det var en veldig spesiell tid å starte opp på, med koronasituasjonen og de utfordringer som institusjonene sto i. Men det har vært helt topp for meg, sier 41-åringen fra Kopperå.

Meningsfull hverdag

Fra å bruke tatoveringsnålen på mennesker, stort sett i en forholdsvis ung generasjon, er det nå omsorg og pleie for eldre mennesker som er hverdagen hans. Omsorgen, det sosiale, setter han veldig stor pris på.
– Jeg er opptatt av og glad i mennesker. Jeg er vel litt sosial kan du godt si, sier han og flirer.
Men i tillegg til å være sosial og en god omsorgsarbeider føler han virkelig at dette er noe ekstra.
– Det er så meningsfylt. Jeg føler virkelig at jeg gjør noe viktig for andre mennesker, sier Storengen.

Nytt studio i hjembygda

Pendlingen fra Kopperå til Halsen sykeheim går veldig greit det. Hjemme i smelteverksbygda holder han på å innrede sitt nye tatoveringsstudio, Copper Creek Tattoo Studio i Kopperå, for han kaster ikke den jobben fullstendig over bord.
– Planen er å drive med det i tillegg til en jobb i helse- og omsorgssektoren. Jeg liker jo begge deler, sier Kent Inge Falkered Storengen.
Gjennom «Menn i helse» har han sitt eget utdanningsløp. Det innebærer at han først har to måneder med praksis som helserekrutt. Deretter blir det sommerarbeid, før han kombinerer skole og praksis på veien mot fagbrev som helsefagarbeider. Planen er å være ferdig om snaut tre år.

Ser fram til veien videre

Når målet er nådd ser han for seg en jobb i heimbygda. Med seg i det videre arbeidet i helse- og omsorgssektoren kommer han garantert til å ta med seg erfaringer fra Halsen sykeheim.
– De første ukene har gjort stort inntrykk på meg. Jeg tenker ofte på hvor viktig det er å bevare verdigheten til det enkelte mennesket. Hvert menneske er unikt med hver sin historie. Det å bli sett. Mennesker som er avhengig av andre. Det kan være så enkelt som å få tilbud om en tur ut i friskluft. Har fått opp øynene for hva det kan bety for den som ikke kan få det til selv, sier Kent Inge Falkered Storengen.
Kopperåbyggen skryter veldig av kollegene som har tatt imot ham med vidåpne armer, anført av veileder Laila Johansen.
– Nå gleder jeg meg bare til fortsettelsen, sier Storengen.

Les forrige sak:
100 ungdommer var samlet – politiet avsluttet festen

Stor folkesamling på friluftsområde

Close