8 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Nå slås helsestasjonene sammen

Håper en felles helsestasjon vil gi et bedre tilbud for alle i kommunen.

Sissel Staven Humstad, Foto: Frank Skaufel

I løpet av høsten 2021 vil Stjørdal, Skatval og Hegra helsestasjon bli slått sammen til en felles helsestasjon for alle innbyggerne i Stjørdal kommune.

Det sier leder for Stjørdal helsestasjon, Sissel Humstad, i en pressemelding mandag ettermiddag.

Dette innebærer at både Skatval og Hegra helsestasjon flytter inn i Stjørdal helsestasjon i Breidablikkvegen, slik at jordmortjenesten og helsestasjonen blir samlet på ett sted.

Vi er alt i gang med tilrettelegging av lokalene og gleder oss til å ønske innbyggerne fra Hegra og Skatval velkommen, sier Humstad. 

I dag tilbys jordmortjeneste og gruppekonsultasjoner i helsestasjonsprogrammet kun ved Stjørdal Helsestasjon, så alle innbyggerne er kjent med lokalene fra før, opplyses det.   

Bedre tilbud 

Ifølge Humstad vil en felles helsestasjon gi et bedre tilbud til alle i kommunen, deriblant vil det bli et større og tettere fagmiljø i tilpassede lokaler. I tillegg vil det gjøre helsetjenesten mindre sårbar ved fravær og sykdom, og større fleksibilitet for timebestillinger hos helsesykepleier og lege.

I pressemeldingen opplyses det om at de tilbyr hjemmebesøk til alle nyfødte i Stjørdal kommune, og de håper endringen gjør at de kan være mer fleksible på tidspunkt.

– Vi vil fortsatt ha fokus på fast helsesykepleier til hvert barn/familie og sammenslåingen medfører ingen endring i hvem som følger opp barnet/familien, skriver Humstad. 

– Alt i alt er sammenslåingen noe vi ser veldig fram til, det vil komme både ansatte og innbyggere til gode, avslutter hun.   

 

Les forrige sak:
Eier og dyrepleier Sunniva Morgan forteller at de vil jobbe på til tross for konflikten som har vært og de begrensningene de er blitt pålagt under pandemien. Her sammen med hunden Kuling.
Satser videre etter tøft år: – Med pandemien ser vi hvor tynt snøret egentlig kan være

Året som skulle bli en ny start, endte i stedet med økonomisk tap

Close