17 °C Stjørdal, NO
13/08/2020

Nå søker bygdeservicen ny daglig leder

Tydal Bygdeservices daglige leder blir pensjonist

Inne i denne hallen lagrer Olaf Svelmo og de andre i Tydal Bygdeservice materialene som blir benyttet i byggeprosjektene. Inne i denne hallen lagrer Olaf Svelmo og de andre i Tydal Bygdeservice materialene som blir benyttet i byggeprosjektene.

Tydal Bygdeservice er blitt en stor bedrift som sysselsetter rundt 15 personer. Nå søker de en ny person som skal lede og utvikle bedriften videre.

70-åringen Olaf Svelmo har siden oppstarten i 2003 vært daglig leder for Tydal Bygdeservice, og ønsket å tre tilbake allerede ved nyttår for å ta fatt på pensjonisttilværelsen. Til tross for at han har oppnådd en voksen alder, blir nestoren med bedriften noen måneder til.

– Vi lyser ut stillingen med tiltredelse snarest mulig, men det ligger i kortene at jeg blir med videre i en overgangsfase, sier Svelmo.

Fra attåtnæring til snekkerbedrift

Tydal Bygdeservice er blitt en suksesshistorie ut av en annen verden. Da de startet i 2003 skulle medlemsbøndene benytte maskinpark og kompetanse til ta på seg enkeltoppdrag som snøbrøyting og andre mindre jobber som attåtnæring i tillegg til jobben som gårdbrukere. Men det har endret seg.

– Det har utviklet seg annerledes. I dag er vi et snekkerfirma som tar på oss å bygge hus, hytter og rehabiliteringsjobber. Vi har kompetanse til å påta oss alt fra tegning av bygg, søknadsarbeid, grunn- og betongarbeid og oppsetting av bygget til utlevering av nøkkel, sier Svelmo.

Totalt har bedriften 24 medlemmer, og de 14-15 som til enhver tid påtar seg oppdrag er selvstendige næringsdrivende som er tilnyttet bedriften og ikke ansatt i bygdeservicen.

Olaf Svelmo gir seg som daglig leder, og er nå på jakt etter en ny sjef for Tydal Bygdeservice.
Olaf Svelmo gir seg som daglig leder, og er nå på jakt etter en ny sjef for Tydal Bygdeservice.
17 millioner i omsetning

Svelmo mener det er kvaliteten i arbeidet som gjør at bedriften går så bra. I fjor nådde de en omsetning på 17 millioner inklusive moms, og de regner med samme omsetning i 2019.

– Vi er blitt en svært stor arbeidsplass i Tydal. Grunnen til at vi har gjort det så bra, er at vi leverer gode jobber. Vi har kjempeflinke håndverkere, og det er den største verdien. Det er trygt å bruke oss, og det sprer seg blant folk, sier han.

Bygdeservicen har også etablert et datterselskap, Tydal Utbygging, som kjøper tomter og selger hytter og hus, mens moderbedriften setter opp byggene.

Blir ferdig i tide

Til påske skal to prosjekter stå ferdig, et tilbygg og et nyrehabilitert trønderlån med nytt kjøkken.

– Det er på grensen til at vi rekker å bli ferdig, men jeg var innom i går og det ser ut til at det går bra, sier Svelmo.

I tillegg er de gang med å utvikle et hyttefelt i Stugudal.

– Vi har kjøpt ti nye hyttetomter på Stugudal Fjellandsby, og der skal vi nå snart sette opp vår 6. hytte. Totalt blir det i alle fall 16 hytter vi skal oppføre, sier han.

Men byggingen av de neste hyttene er det altså en annen daglig leder som skal fullføre.

– Vi er ute etter en med kompetanse innenfor bygg, og gjerne en bygningsingeniør. Det er viktig at vedkommende har erfaring i å lede, sier Svelmo, som ikke frykter tilværelsen som pensjonist.

– Jeg skal nok finne på noe å holde på med, sier han.

 

Les forrige sak:
«ALDRI GI OPP!»: Ariel, Oda og Christina er CAOS. De mener selvtillit er et viktig tema. (Foto: Ole Kaland/NRK)
Christina, Ariel og Oda klare for MGPjr-finalen

"Aldri gi opp!" synger jentene foran 15.000 og hele landets TV-seere

Close