1 °C Stjørdal, NO
24/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 03

Nå starter jakten på forsterkninger

Treneren øverst på ønskelisten, men så må det spillere inn

Sportslig leder Håvard Fuglem har en navneliste med aktuelle kandidater som kan forsterke Stjørdals-Blink til neste sesong. Sportslig leder Håvard Fuglem har en navneliste med aktuelle spillere som kan forsterke Stjørdals-Blink til neste sesong.

– Vi må etter alt å dømme inn med minst fem-seks nye spillere. Det sier sportslig leder i Stjørdals-Blink Fotball, Håvard Fuglem.

Men den aller første signeringen som den sportslige lederen ønsker er med trener Are Tronseth.

– Vi er i dialog, og vi har formidlet til Are at vi ønsker en avklaring ganske fort, sier Fuglem. Treneren er åpen for å fortsette, men noe må på plass.

Familiesituasjonen, og jobbsituasjonen, er veldig vesentlig når han nå skal vurdere neste sesong. Kontrakten hans som Blink-trener går ut etter denne sesongen, men Tronseth ønsker å snakke med Blink om forlengelse.

– Jeg har veldig lyst, men samtidig er det en helhet som skal gå i hop. Jeg har full jobb som kjørelærer i tillegg til tre barn, så det er temmelig hektisk, sier treneren.

Sandmæl på ønskelisten

Mens hovedtrener Tronseth har lyst til å være med videre dersom alt ramler på plass, legger nok assistenttrener Terje Sandmæl bort trenerjobben.

– Terje har signalisert at nok er nok selv om han ikke har sagt det direkte til meg ennå at han slutter, sier sportslig leder Fuglem.

– Kan Sandmæl junior, Simen, være aktuell for en rolle som spillende assistenttrener?

– Det stemmer at Simen er et navn vi har snakket om. Nå er han i Levanger og skal fullføre sesongen der. Men vi kommer til å sende en henvendelse med ønske om en prat med Simen etter sesongen. Han er helt klart en spiller vi håper å få med neste sesong, sier Fuglem.

Vil ha opp juniorer

Flere brev kommer til å gå ut fra klubbhuset ved Blinkbanen de kommende ukene. Trolig kommer det noen brev dit også, men for øyeblikket foreligger det ingen konkrete henvendelser fra andre klubber om å snakke med Blink-spillere om overgang.

– Finnes det spillere i Stjørdals-regionen som kan være aktuelle for neste års A-stall?

– Muligens. Vi kommer til å invitere en eller to lokale spillere til prøvespill. Hva det ender opp med får vi se. Ellers har vi svært lovende junior- og guttespillere i klubben som nok er mer aktuelle. Vi har spisset vår rekrutteringssatsing og vi ønsker å utdanne 2. divisjonsspillere på Blinkbanen, sier Fuglem.

Han legger ikke skjul på at det er høyaktuelt å ta opp en eller flere juniorer i neste års A-stall. Den som er nærmest i så måte er Iver Nordmeland Westerlund. 17-åringen har i år vært en del av juniorstallen, men har stort sett trent med A-laget. Øvrige navn som Fuglem nevner av egne spillere er Jakob Rømo Skille og Mats Røkke Holm.

– Må gå i krigen

De tre «leiesoldatene» fra Ranheim, Glenn Daniel Walker, Andreas Weigner Rye og Marius Augdal, skal i utgangspunktet tilbake til fjæra etter sesongen.

– Vi må nok inn med fem-seks nye spillere.

– Er det spesielle spillertyper dere ser etter?

– 2. divisjon har blitt en «Obos-liga light». Nivået på de beste 2. divisjonsklubbene er helt på høyde med mange i 1. divisjon, så vår divisjon har blitt en semi-profesjonell serie. Derfor må vi ha inn gutter som har lyst å legge ned mye tid og arbeid og som får lite økonomi igjen for det. Dedikerte gutter som vil dra lasset sammen, og gå i krigen for Blink, – det er det vi trenger, sier sportslig leder Håvard Fuglem.

 

Les forrige sak:
Du får ikke den helt store utsikten fra varden på Almlivola, men vi regner ikke å ha vært på toppen uten å ha vært ved varden.
En tur på Almlivola

Den er ikke så høy, men utsikten gir en stor fjellopplevelse

Close