-4 °C Stjørdal, NO
29/11/2020

Nå utvider Vold gårdsbutikken ved E14

– Vi har hatt et ønske om å få inn flere produkter

Driver av Potetrampa, Thor Ole Vold og en driftig arbeidsgjeng har jobbet knallhardt for å ferdigstille nye og større lokaler ved gårdsbutikken. Driver av Potetrampa, Thor Ole Vold og en driftig arbeidsgjeng har jobbet knallhardt for å ferdigstille nye og større lokaler ved gårdsbutikken.

Gårdshuset som en gang var en sykkelbutikk, er i dag blitt en av Stjørdals mest populære gårdsbutikker. Til helgen åpner de dørene til sine utvidede lokaler.

– På grunn av plassproblematikk har en utvidelse tvunget seg frem over tid, sier daglig leder for Potetrampa, Thor Ole Vold.

Utvider butikken 

Potetrampa var en av de første gårdsbutikkene som startet med utsalg av lokalproduserte matvarer i Stjørdalsområdet. Nå har driveren sett seg nødt til å gjøre endringer for å kunne satse videre.

– Vi har hatt et ønske om å få inn flere produkter, samtidig som vi har vært nødt til å kutte ut noe på grunn av lite fryselager. Nå håper jeg at endringene kan få tilbake det som har vært savnet og gi mulighet til å fylle på med nye varer, forklarer Vold. 

Les også: Poteter som faller i god jord 

Butikken befinner seg like ved E14 i et gulmalt gårdshus, som på 60-tallet fremsto som sykkelforreting. Da Vold startet arbeidet med Potetrampa, valgte han å bygge ut 23 kvadratmeter av bygget til butikk. 

– Planen er nå å utvide resten, hvor ytterligere 15 kvadratmeter vil bli utvidet til en del av butikklokale. Resterende areal vil bli benyttet som lagerrom, sier han videre. 

Dobler fryselageret 

Inne i butikklokalet bugner det av gode, lokale matvarer. Det som for 30 år siden startet med kun grønnsaker er nå historie, for i dag er det middagsretter og bakst fra de lokale matprodusentene som gjelder. 

– Det er enorm pågang. Det går så fort unna at vi nå må få inn flere frysere og kjøleskap, for å kunne tilby flere og nye varer, forklarer Vold. 

Døren som alltid har vært lukket, vil nå åpnes. Her vil man inntre det nye lokalet.
Døren som alltid har vært lukket, vil nå åpnes. Her vil man inntre det nye lokalet.

Per i dag har de fire fryseskap stående inne i butikklokalet, noe Thor Ole mener er for snevert i forhold til etterspørselen.

– Vi går raskt tomt, som krever at det ofte må fylles på med varer fra fryselageret. Nå har vi gjort innkjøp av fire ekstra kjøleskap, som vil gi bedre kapasitet til lagring og inntak av nye varer, sier han videre. 

Flere nye produkter

Etter flere intense uker med renovering og oppussing har butikken fått nytt tak, gulv og større areal. Fredag 6. november skal de være ferdige med arbeidet og klare for å ta imot spente kunder. 

– Vi baserer oss på å åpne den nye delen fredag. Da skal vi ha fått inn nye middagsretter fra Lillelunden, flere gluten-og vegetarprodukter samt mye god bakst fra både Eidum og Fornes, forklarer Vold. 

Les også: Oppfylte drømmen om gårdsbutikk

Det blir også lovet at flere av varene, som blant annet den populære bacalao-retten, vil komme tilbake i hyllene. Det samme gjelder julemat som ribbe, lutefisk og rakfisk. 

Videre opplyser han at det vil bli satt ut flere dispensere. Han håper besøkende tar hensyn og overholder smittevernreglene. 

Les forrige sak:
E6 stengt flere steder. Arbeid i tunneler pågår

En kjøreretning og flere tunneler stengt

Close