-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Nå vil de bygge enda større bane

Stjørdal Frisbeeklubb er på vei til å vokse seg ut av den nåværende 11-hullsbanen, og er derfor på leting etter et område der de kan bygge ny bane. – På sikt må vi ha noe større, sier styremedlem i Stjørdal Frisbeeklubb, Christoffer Olsen. Stjørdal Frisbeeklubb er på vei til å vokse seg ut av den nåværende 11-hullsbanen, og er derfor på leting etter et område der de kan bygge ny bane. – På sikt må vi ha noe større, sier styremedlem i Stjørdal Frisbeeklubb, Christoffer Olsen.

Sporten blir bare mer og mer populær, men da blir det også trangere om plassen. Nå håper Stjørdal Frisbeeklubb på å finne et område hvor de kan bygge en større og bedre bane.

– Seriespillet er for alle som har lyst til å være med. Være seg om du er nybegynner eller bor i en annen kommune, det er bare å komme, forteller styremedlem i Stjørdal Frisbeeklubb, Christoffer Olsen.

For halvannen uke siden startet Stjørdal Frisbeeklubb med årets vinterserie, en liga som holder på så lenge været ikke setter en stopper for sporten.

– Det er et aktivitetstilbud for å opprettholde aktiviteten på banen. Selv om det er vinter, må vi bruke det vi har, fortsetter han.

100 aktive medlemmer

I løpet av de siste årene har sporten vokst seg stor og populær, det gjelder også i Stjørdal. Klubben holder nå på å vokse seg ut av den nåværende banen på 11 hull, og er for tiden på utkikk etter et nytt og større område der de kan bygge en ny bane.

– Vi er omtrent 100 aktive medlemmer i klubben, men på sommerstid er det også ekstremt mange som ikke er medlemmer som spiller. Det synes vi er flott, men det tærer på området og fører rett og slett til litt kaos til tider, forteller Olsen.

Optimalt hadde de sett for seg et område som ligger litt utenfor sentrum. På et slikt område vil de ikke bare få større spillerom for hvordan de kan utvikle banen, de unngår også bekymringer knyttet til forbipasserende eller biler.

Ser etter samarbeidspartnere

Nå ønsker de å nå ut til eventuelle samarbeidspartnere som har eller kan ha ideer til et egnet område klubben kan benytte seg av.

– Det kan være alt fra privatpersoner til kommunen. Vi vokser, så på lang sikt må vi ha noe større, sier Olsen.

Stjørdal Frisbeeklubb er i høy grad basert på dugnadsånd, og er en nullvisjonsklubb uten stort fokus på profitt. Derfor ville de også hatt nytte av økonomiske tilskudd.

– Alt har sin pris, så vi skulle gjerne hatt et økonomisk spark i ræva, slik at vi kunne blitt større. Men det er utfordrende, og vi trenger å finne de riktige samarbeidspartnerne som er interessert og ser verdien i det vi holder på med. Det håper jeg vi klarer å finne, opplyser han.

Populær sport

Diskgolf kan spilles av alle, uansett funksjonsnivå og alder. Olsen tror det er noe av årsaken til at sporten har vokst seg så populær.

– Jo bedre man blir, jo artigere er det. Også er det jo den sosiale biten, det er et miljø der alle er venner. Ingen er for dårlige eller for gode til å kaste sammen, og det gjør det nok populært, sier han.

Trolig vil ikke interessen for sporten slutte å vokse med det samme, derfor håper klubben på sikt å få til det samme som Trondheim Frisbeegolfklubb og Steinkjer Frisbeegolfklubb har fått til.

– Trondheim er den største frisbeeklubben i Trøndelag, med 390 medlemmer. De har fått lov av Trondheim kommune å lage en bane i Tillerskogen, og vi håper at kommunen vil være med på å gi oss et slikt område vi kan vokse oss inn i, smiler han.

Les forrige sak:
Her er den nye eiendomssjefen

Close