3 °C Stjørdal, NO
27/10/2020

Nå vil de gjerne ha søknader

Ungdomsrådet i Stjørdal skal dele ut 25.000 kroner til tiltak for barn og unge

Ungdomsrådet i Stjørdal fyller 20 år. Nå vil de dele ut midler som kan benyttes til barne- og ungdomsarbeid i kommunen. Kaisa Amdam og Benjamin Kristiansen venter spent på søknader. Ungdomsrådet i Stjørdal fyller 20 år. Nå vil de dele ut midler som kan benyttes til barne- og ungdomsarbeid i kommunen. Kaisa Amdam og Benjamin Kristiansen venter spent på søknader.

Ungdomsrådet i Stjørdal vil støtte aktiviteter eller tiltak for barn og unge. Nå skal de fordele 25.000 kroner til ulike lag og organisasjoner, men enkeltpersoner har også anledning til å fremme sin søknad.

Tiltakene skal være av begrenset varighet og omfang, de skal også kunne gjennomføres etter at søknader innvilget fra Ungdomsrådet som runder 20 år i Stjørdal.

– Vi er nå på utkikk etter potensielle kandidater som kan fylle kravene for å bli tildelt midler, sier Kaisa Amdam (16) og Benjamin Kristiansen (16). De to sitter i styret på totalt 15 medlemmer som gjennom kalenderåret har mange saker på agendaen. To folkevalgte politikere fra kommunestyret og to veiledere utgjør også møtesammensetningen hos Ungdomsrådet som har månedlige møter.

– Hva krever dere av de som søker om støtte?

– Tilsagn betinger mottatt søknad. Det kreves budsjett over hva pengene skal brukes til, og et kontrollert regnskap som viser ved årets slutt hva pengene er benyttet til. Det kan være leie av instruktør, trener, aktivitetstiltak eller styrking av allerede eksisterende aktivitet. Kommunen skal ikke ha arbeidsgiveransvar. Tiltak som bygger på frivillig innsats foretrekkes, og det må være forankret som tilbud for barn og unge, sier Kaisa Amdam og Benjamin Kristiansen fra Ungdomsrådet.  Nå håper de flere tar kontakt med Ungdomsrådet fremover for å få tildelt søknadsskjema.

Les forrige sak:
Nytt taxiselskap etablerer seg på Værnes

- Planen er å ha 10-15 drosjer på Værnes i løpet av kort tid

Close