3 °C Stjørdal, NO
20/10/2020

Nå vil han hjelpe andre bryggerier

Bryggerimester Mikael Slettedal har investert covid-19-midler i en ny, transportabel tappemaskin

Mikael Slettedal i OK Canning og Stolt Bryggeri har fått støtte fra kommunens covid-19-fond. Her står han ved det nye tappesystemet han har investert i. Foto: Erik Hoås Mikael Slettedal i OK Canning og Stolt Bryggeri har fått støtte fra kommunens covid-19-fond. Her står han ved det nye tappesystemet han har investert i. Foto: Erik Hoås

For første gang har Stjørdal kommune delt ut midler fra covid-19-fondet. Én av dem som har fått tildelt penger er bryggerimester Mikael Slettedal ved Stolt Bryggeri. Med nytt tappeutstyr vil han nå ut til flere i Trøndelag.

Mikael Slettedal og hans selskap OK Canning har fått tildelt 182.250 kroner fra Stjørdal kommune sitt covid-19-næringsfond. Midlene er bevilget av Kommunal- og moderniseringsdepartementet som en del av krisepakken til næringslivet. Bryggerimesteren, som driver Stolt Bryggeri ved Hjelseng Gård, er fornøyd etter en vanskelig tid også for dem.

– Det er klart vi også har vært påvirket av koronasituasjonen og merket det godt. Alle store arrangementer har vært avlyst og vi har måttet kutte kostnader der vi kan. Derfor betyr denne tildelingen veldig mye for oss, sier han.

Vil hjelpe småbryggerier

Midlene fra covid-19-fondet skal brukes til å legge til rette for økt aktivitet, sysselsetting og utvikle virksomheten. Pengene Slettedal og OK Canning har mottatt har blant annet ført til at de nylig har investert i en ny, transportabel tappemaskin. Den skal brukes til å hjelpe mindre bryggerier.

– Med disse midlene og det nye tappeutstyret har vi mulighet til å nå ut til flere produsenter. Et mobilt anlegg gjør det blant annet mulig å hjelpe flere saft- og juiceprodusenter i hele Trøndelag. Dette er viktig for lokalmatkulturen, og er dessuten med på å bidra til at flere bedrifter i denne bransjen går rundt. Det er mange som har slitt den siste tiden, sier han.

Få søkere til fondet

I tillegg til OK Canning har Kristian Helgesen og Langøra Kaffebrenneri, som også holder til ved Hjelseng Gård, fått støtte fra covid-19-fondet. De har fått 165.000 kroner fra fondet. Så langt er det kun de to som har fått støtte fra Stjørdal kommune. Slettedal oppfordrer flere til å søke.

– Jeg er overbevist om at flere bedrifter burde søke om dette. Det er vanskelig å si hvorfor ikke flere har søkt, men det kan rett og slett være fordi bedrifter ikke har fått det med seg, eller at bedriftene har nok med sitt i denne tiden, sier han.

For Stolt Bryggeri nærmer det seg også juleølsesong, noe bryggerimesteren ser enda lysere på nå.

– Jeg ser frem mot en god sesong med juleøl, med håp om at vi kan tilby produktene til enda flere bedrifter.  I år skal vi produsere 12 000 liter juleøl, og det er en dobling sammenlignet med fjoråret, avslutter Slettedal.

Ønsker flere søknader

En av de som sitter i utvalget som skal vurdere søknadene til covid-19-fondet, er AP-politiker Torgeir Størseth. Han håper det vil komme inn flere søknader.

– Jeg håper det tar litt mer av i søknadene, men samtidig må det være faglige funderte og reelle søknader som viser utviklingstiltak i en vanskelig situasjon. Det handler om å sette i gang noe nytt og være kreativ, sier Størseth.

Totalt skal det deles ut 2,6 millioner kroner fra fondet som Stjørdal kommune har opprettet. Størseth er usikker på hvorfor det foreløpig ikke har kommet inn så mange søknader.

– En årsak kan selvfølgelig være at ikke alle er klar over dette fondet, men samtidig er de fleste orientert gjennom næringsforeningen eller aviser.

Les forrige sak:
Ny positiv koronatest

Mann i 30-årene smittet, har vært i kontakt med en annen med smitte

Close