4 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

Naboer har fått nok av sjåfører som urinerer og driter

Ketil Fiskvik i Stjørdal kommune ønsker å regulere parkeringsplassen i grustaket

VIL ENDRE: Ketil Fiskvik i Stjørdal kommune ønsker å regulere parkeringsplassen bak jernbanen for å unngå ulemper for naboene. VIL ENDRE: Ketil Fiskvik i Stjørdal kommune ønsker å regulere parkeringsplassen bak jernbanen for å unngå ulemper for naboene.

Stjørdal kommune har fått flere henvendelser om feilbruk av pendlerparkeringen bak jernbanestasjonen i Stjørdal.

Førerne gjør sitt fornødne, aggregat durer hele natten og bobiler og campingvogner langtidsparkerer på pendlerparkeringen i grustaket bak jernbanestasjonen i Stjørdal.

– Vi har fått flere henvendelser fra naboer som blir forstyrret over at det kommer vogntog og parkerer om natten, aggregat som durer og førere som gjør sitt fornødne her og der, sier Ketil Fiskvik, avdelingsleder- vei i Stjørdal kommune.

Driter i skråningene

En nabo skriver: ”Dette går det ikke an å leve med da det kjøres hele døgnet med trailere. Det er kjølevogner som står og går om natta. Det er sjåfører som gjør sitt fornødne der”.

En annen nabo skriver følgende i sin klage til kommunen: ”Vi ser ofte trailersjåfører som urinerer og ikke minst setter seg ned for å drite i skråningene”

– Vi i administrasjonen vil ta tak i saken, og legge frem en sak om regulering av parkeringsplassen til politikerne. Det vil skje allerede i høst, sier Fiskvik.

Trolig tidsregulering

Han vil ikke si hvilken form for regulering som blir innført, men en tidsregulering med maksimal parkeringstid kan være aktuelt. Intensjonen med plassen var at den skulle være for dagpendlere, og personer som jobber i sentrum.

– I dag er det ingenting som hindrer vogntog og lastebiler i å bruke plassen, men vi registrerer at den ikke blir brukt slik hensikten var. Sist helg sto ti vogntog parkert her, og noen av dem har aggregater som durer om natta og forstyrrer naboene, sier Fiskvik.

Får ikke gruset plassen

Parkeringsplassen skulle vært gruset nå i høst, men kommunen kommer rett og slett ikke til.

– Vi hadde planlagt å ruste opp plassen, men så lenge bobiler og campingvogner står parkert i lang tid kommer vi ikke til. Vi er også avhengige å få brøytet plassen, sier han.

På sikt er det også planlagt å asfaltere deler av parkeringsarealet.

– Vi ønsker å tilrettelegge for at parkeringsplassen er attraktiv å benytte, sier Fiskvik.

Les forrige sak:
Birgitte Smolan og Karianne Leren tilbyr både healing, coaching og veiledning i Energirommet i 3. etasje på Torgkvartalet i Stjørdal. Tilbudet ligger lokalisert ved Berit Byberg sin klinikk
– Vi kan veilede på veien til å finne svar på spørsmål

Birgitte Smolan og Karianne Leren tilbyr behandling og veiledning

Close