8 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Nådde ikke helt opp til pallen: – Håper jeg gjør det bedre i fellesstarten

Det ble en fjerdeplass på Camilla i dagens temporitt.

Camilla Rånes Bye i front under Nm i gateritt. Foto: NCF

I helgen er det duket for årets første norgescupritt i Stjørdal, og en rekke unge sykkeltalenter fra Stjørdals-Blink fikk lov til å prøve seg på hjemmebane i strålende vær lørdag.

Først ute i ilden var menn junior, allerede tidlig lørdag formiddag var de i gang med temporittet. Der var det Trym Bjørnes Westgaard Holther fra Smaalenene SK som stakk av med seieren, og gjennomførte den 13 km lange løypen på 17.18.9.

Fra Stjørdals-Blinks juniorlag stilte Kalle Petter Brodahl Kvam og Even Lystad Dybwad. Det endte henholdsvis med en 8. plass på Brodahl Kvam som syklet inn i mål på 18.24.4, og en 23. plass på Dybwad, som kom inn på 19.09.7.

36.plass på Fredrik Benjaminsen

Like etter juniorklassen var ferdig med sitt løp var Stjørdals- Blink senior menn sin tur. Det endte opp med en 36.plass på Fredrik Benjaminsen (18.27.3), Vegar Løvdal havnet på 43.plass (18.38.7), Daniel Vold syklet inn på en 49. plass (18.55.1), Jørgen Dragsten tok 62. plass (19.38.0) og Sigve Kattem tok 64. plass med tiden (20.08.1).

Vinneren av seniorenes temporitt var Øyvind Brekke Fløtten ved Ringerike SK, med tiden 16.41.9.

Fjerdeplass på Camilla Rånes Bye

Like før klokken 13.00 lørdag gikk startskuddet i tempo for kvinner junior, der sykkeltalentet Camilla Rånes Bye fra Stjørdals- Blink stilte til start.

16-åringen var svært nær ved å ta en andre eller en tredjeplass, men endte til slutt på en fjerdeplass. Med tiden 22.14.4 havnet hun rett bak Line Kristiansen fra Ringerike SK (22.08.3) og Celine Madeleine Braaten fra SK Rye Sykkel (22.12.9). Først over målstreken var Amalie Christensen fra Lillehammer, med tiden 20.14.4.

Veldig jevnt

Rånes Bye forteller at det føltes godt å ha gjennomført og syklet årets første ritt på hjemmebane, og er glad for å være ordentlig i gang igjen.

– Det var veldig godt å få startet. Jeg synes det gikk helt greit til å være det første rittet. Det ble tøff motstand, og jeg lå veldig jevnt med to andre. I etterkant så jeg på tiden at det bare var snakk om sekunder, forteller den unge syklisten.

Hun er ikke helt fornøyd med dagens prestasjon, som ikke nådde opp til pallplass.

– Jeg er litt bob-bob. Det er bra til å være det første temporittet for sesongen, men jeg hadde jo et mål om pallen. Jeg er litt skuffet sånn sett. Men jeg lærer jo hele tiden av det jeg gjør, så jeg må bare trene videre.

Går for førsteplass i fellesstarten

Nå er hun klar for å legge dagens ritt bak seg, og heller vende fokuset mot morgendagens fellesstart.

– Jeg gleder meg til i morgen, da er det et nytt ritt og nye muligheter. Jeg håper jeg gjør det bedre i fellesstarten, sier Rånes Bye.

Hun forteller at hun føler seg sterk og i god form, og satser på å få vise dette i fellesstarten.

– Jeg har et mål om førsteplass i morgen også, men jeg tror det kommer til å bli hardt, så det gjelder å bite tennerne sammen og kjøre på. Jeg er klar til å gi det jeg har, smiler Rånes Bye.

12 plass på Kvam i fellesstarten

På ettermiddagen lørdag gjennomførte juniorgutta fellesstarten. I runde fire lå Kalle Petter Brodahl Kvam i hovedfeltet og jaktet de som var i brudd. Det endte imidlertid med en 12. plass for andreårsjunioren i fellesstarten, som gjennomførte det 104,4 km lange løpet på 2.37.03.

Vinneren av rittet ble Stian Edvardsen-Fredheim fra Glomdal SK, som gikk i mål på 2.33.44.

Kalle Petter Brodahl Kvam ligger i hovedfeltet og jakter de som er i brudd. Foto: Frank Skaufel
Kalle Petter Brodahl Kvam ligger i hovedfeltet og jakter de som er i brudd. Foto: Frank Skaufel

Les forrige sak:
Nye smittetilfeller setter flere i karantene og ventekarantene

Flere satt i ventekarantene inntil de får svar på tester.

Close