-1 °C Stjørdal, NO
04/04/2020

Nærbutikken økte med 10 millioner

– Vi har fått mange kunder fra Skatval, og mange synes det har vært enkelt å svinge av her

REKORDÅR: Butikkmedarbeider Lena Kristine Hansen og butikksjef Thomas Bæra er storfornøyd med omsetningsveksten i 2018. REKORDÅR: Butikkmedarbeider Lena Kristine Hansen og butikksjef Thomas Bæra er storfornøyd med omsetningsveksten i 2018.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Kiwi Holmen kan trolig takke kunder fra Skatval for omsetningshoppet på 19 prosent fra 2017 til 2018.

– Tallene er ikke helt klare, men vi har økt omsetningen med rundt ti millioner kroner noe som gir en vekst på 19 prosent. I 2018 omsatte vi for 58 millioner kroner, og det er bra, sier Thomas Bæra, butikksjef ved Kiwi Holmen.

En av hovedårsakene til veksten ligger på Skatval. Der ble nærbutikken stengt i forbindelse med at Coop åpner en ny Extra-butikk i mars.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Vi har fått mange kunder fra Skatval, og mange synes det har vært enkelt å svinge av her, sier Bæra.

– God kundeservice

Han mener likevel det også er andre årsaker som forklarer veksten.

– Vi har jobbet mye med å holde høy standard. Vi skal ha alltid ha alt i vårt sortiment, og vi skal tilby god kundeservice. Fra mange kunder har vi fått hyggelige tilbakemeldinger hvor de skryter av våre ansatte. Husk at vi konkurrerer med større butikker og nyere butikker, og da må vi skille oss ut, sier han.

Butikken råder over drøye 600 kvadratmeter, noe som både er 200 og 400 kvadratmeter mindre enn konkurrentene i Stjørdal sentrum.

Lysere tider

Butikken fått et helt nytt lyssystem som bidrar til lysere omgivelser, og det kan forklare noe av omsetningsøkningen.

– Vi gikk fra halvmørkt til lyst, og ved å bruke nye LED-lys har det løftet butikken. Dessuten skiftet vi ut kjølediskene i 2017, og gikk fra gass til CO2-kjøling, som er et mer miljøvennlig alternativ, sier Bæra.

Kiwi er kjent for sin satsing på frukt og grønt, og også på Holmen er den sunne avdelingen en viktig forklaring for hvorfor kundene velger å stikke innom i stadig større grad.

– Vi jobber mye med å holde liggetiden nede for frukt og grønnsaker. Raskt inn i butikk og raskt ut, er vårt mål.

Frukt og fisk

I tillegg er det gjort grep ved å flytte fruktdisken først i butikken, noe som har åpnet opp det relativt gamle lokalet og gjort det mer oversiktlig. I år har butikken hatt stort fokus på fisk- og fiskeretter.

– Hvis vi sammenligner januar i 2018 med samme måned i 2019 ligger økningen på 80 prosent. Det er mye. I 2019 skal vi jobbe for holde standarden oppe, og vi har ikke planer om store endringer i butikken. Kun dørene i inngangspartiet skal skiftes, sier Bæra, som har ansvaret for 23 ansatte fordelt på mellom ti og elleve årsverk.

Tror på nedgang

I mars åpner nærbutikken på Skatval, og det vil få konsekvenser.

– Vi regner med en nedgang i omsetningen, men samtidig håper vi mange av kundene som har handlet hos oss i 2018 fortsetter å komme. Mange jobber i nærheten av oss eller henter barn i barnehagen i sentrum, og noen av dem vil forhåpentligvis stoppe for å handle her før de kjører hjem til Skatval, sier Bæra, som selv bor på Vikhammer.

Butikksjefen ser frem mot våren med skrekkblandet fryd.

– Det blir et spennende år. En del av meg gleder meg, en annen del gruer seg litt, sier han, med et glimt i øyet.

Les forrige sak:
Førerne av to av disse tre bussene hadde ikke førerkort for buss. (Foto: Statens vegvesen)
To av tre bussførere uten førerkort

Anmeldt og bøtelagt og ilagt kjøreforbud

Close