6 °C Stjørdal, NO
21/03/2019

Næringspolitisk debatt i regi av SNF

: Alle toppkandidatene til partiene som i dag sitter i kommunestyret møtte opp da SNF inviterte til valgdebatt om næringsdebatt. Det ble mye debatt, men altfor lite om næringslivets utfordringer. F.v. Håkon Alstadheim (V), ordfører Johan Arnt Elverum (Sp), Rune Hegge (SV), Øistein Teigen (KrF), Joar Håve (A), Ola Morten Teigen (Frp), Tommy Reinås (MdG) og Ole Hermod Sandvik (H).


– Min største utfordring er mangel på næringsareal, sier næringssjef Tore Rømo etter møtet. Senest mandag måtte han avvise ønsker fra to aktører. Det ble ikke skapt en eneste arbeidsplass da de åtte politikerne var samlet i to timer. Stjørdal har atter en gang vært vertskap for Agrisjå som i år framsto i en ny og forsterket utgave med rekordstor oppslutning og omsetning, men framtida for Agrisjå ble overhodet ikke diskutert.

 

Nå er det bare vel 5 måneder til Stjørdalshallen åpner. Hvilke muligheter gir det for næringslivet og handel i Stjørdal? Det ble heller ikke tatt opp. Politikerne har lenge ivret for nye næringsareal opp mot E6 i området Sutterøy nord. Det er fortsatt et ønske i følge flere paneldeltakere. Men det var ingen som talte varmt for å legge forslag om slike areal inn i kommunedelplanen. Hvordan skal man forstå det?

 

Coop Storlien artikkelnivå

Og hva med kulturhuset? Nå er det ikke lenge til spaden settes i jorda. Hvilke muligheter gir kulturhuset for Stjørdal? Men politikerne er opptatt av at Stjørdal sentrum ikke må ese ut slik at vi får tilstander som på Levanger og Steinkjer med et dødt sentrum. Men sentrum i Stjørdal har utfordringer i forhold til parkering.

 

Det ble heller ikke nevnt med et ord av deltakerne som sa mye og Rune Hegge (SV) sa mest. Han er dyktig i slike sammenhenger og flink til å presentere sine standpunkter. Hegge vil ha parkeringsavgift og bruke pengene til å bygge parkeringsmuligheter i randsonene for å trekke bilene ut av Stjørdal sentrum: – Slik får vi et meget hyggelig sentrum for handel, sier han. Ola Morten Teigen (Frp) vil ikke høre snakk om parkeringsavgifter.

 

Men det blir merkelig at SVs representant skal få lov til å dominere arenaen under et møte om næringspolitikk. Det må kanskje tilskrives manglende politisk rutine når Høyres toppkandidat Ole Hermod Sandvik lar de etablerte politikerne dominere. Han måtte isteden forsvare sin skepsis til å Forsvaret skal gi fra seg arealer på Værnes til utnyttelse for lokalsamfunnet.

 

Etablert er heller ikke Tommy Reinås (Miljøpartiet de Grønne) som imidlertid presenterte noen visjoner for Stjørdal i 2030 med aktiv forskningspark på Værnes og takket være god miljøpolitikk dobbelt så mye laks i Stjørdalselva. Folkehelsen er mye bedre.

 

Jørn Arve Flått er en dreven og dyktig møteleder, men mangler kunnskap til å lede en diskusjon om lokalpolitikken i Stjørdal. Og det gjelder i særlig grad når han lar politikerne bruke mye tid på omsorg og skole selv om dette vitterlig er et møte om næringspolitikk. Salen ble ikke invitert til å delta.

 

Møtet brakte intet nytt

Styreleder Tor Jakob Reitan i SNF hadde en høftlig oppsummering og berømmet Reinås for hans visjoner: – Det kan som Reinås bli en utfordring i framtida med en flyplass midt i byen, sa han.

 

Nå er det ti dager igjen til kommunevalget. Politikerne holdt kortene tett til brystet med tanke på løsninger etter valget. Ordfører Johan Arnt Elverum utelukket ikke et rød-grønt samarbeid, men er også bekvem med samarbeidskandidatene de siste 12 år. Verken Ole Hermod Sandvik eller Joar Håve (A) vil bidra til spekulasjoner om samarbeid mellom H og Ap.

 

Nå er valgresultatet neste steg på vegen.

 

 


Les forrige sak:
Kjøkkensjef Jostein Austli ved Rica Hell Hotell er meget godt fornøyd med de tre kandidatene som har avlagt svenneprøve med svært god bedømmelse. F.v. Dan Sverre Hansen, Stian Ludde Lundås og Andreas Laugsand.
Svenneprøve på Rica

Nå skulle de vise hva de hadde lært gjennom tidligere utdanning […]

Close