9 °C Stjørdal, NO
22/08/2019

Nav flytter til nytt næringsbygg

Stor utbygging av Gjensidige-gården

VIL PRYDE BYEN: - Det nye bygget til Varig Stjørdal Forsikring vil pryde byen, sier avdelingsdirektør i Nav Bernt Asle Arntsen (fra venstre), Trine Hoddø Steinbakk i Nav, prosjektsjef Stein Eriksen i Skanska, styreleder i Varig Stjørdal Forsikring Torstein Mørseth, daglig leder i Varig Stjørdal Forsikring Bjørn Ove Slind og Nav-sjef for Værnesregionen, Merethe Storødegård. VIL PRYDE BYEN: – Det nye bygget til Varig Stjørdal Forsikring vil pryde byen, sier avdelingsdirektør i Nav Bernt Asle Arntsen (fra venstre), Trine Hoddø Steinbakk i Nav, prosjektsjef Stein Eriksen i Skanska, styreleder i Varig Stjørdal Forsikring Torstein Mørseth, daglig leder i Varig Stjørdal Forsikring Bjørn Ove Slind og Nav-sjef for Værnesregionen, Merethe Storødegård.

Styreleder Torstein Mørseth i Varig Stjørdal Forsikring (på folkemunne Gjensidige Stjørdal Brannkasse, red.anm.) offentliggjorde mandag at NAV Værnes blir leietaker ved den forestående utbyggingen i Kjøpmannsgata 8 der Skanska får ansvaret for byggearbeidene.

– Varig Stjørdal Forsikring sitter på en stor bygningsmasse. Dessuten har vi egen tomt som vi tenker å videreutvikle i et kvartal som er modent for utvikling. Vi velger å utvikle vår eiendom med 1.800 kvadratmeter som Nav skal leie i en langsiktig avtale. Nav skal leie to etasjer. Dermed får vi en seriøs leietaker og en seriøs utleier, sier Torstein Mørseth.

Det blir tre etasjer med næring og bolig i de tre øverste etasjene.

– Vi tar sikte på å reise et bygg på seks etasjer. Kjøpmannsgata 8 blir revet og det blir bygd bakover, sier Mørseth.

Daglig leder Bjørn Ove Slind forteller at prosjektet er i tråd med ønskene i den kommende sentrumsplanen.

– Vi eier i dag Kjøpmannsgata 8, 10 og 12. Styret har sett på den nye sentrumsplanen for komme den i møte. Det gjør vi med dette prosjektet som stimulerer til næringsutvikling og bolyst med sydvendte boliger. Styret vil være med på å bygge byen Stjørdal. Vi bidrar med å gi den nye sentrumsplanen et godt innhold og blir en god nabo til rådhuset og Triangel Park, sier Slind. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Coop Storlien artikkelnivå
DET NYE BYGGET: Varig Stjørdal Forsikring vil reise et bygg på seks etasjer i Kjøpmannsgata 8. (Illustrasjon: Visualis)
DET NYE BYGGET: Varig Stjørdal Forsikring vil reise et bygg på seks etasjer i Kjøpmannsgata 8. (Illustrasjon: Visualis)

Nav er storfornøyd med den nye løsningen.

– Vi er glade for å ha fått landet en avtale. Hele Nav står bak denne gode løsningen. Vi har brukt litt tid til å finne ut av ting. Jeg vil skryte av Stjørdal kommune. Vi er hovedleietaker, men kontoret er eid av stat og kommune. NAV Værnes har vokst seg ut av dagens lokaler. Vi vil satse framover og Nav Stjørdal har fått fem nye stillinger fra Nav Trøndelag. Vi ønsker å bruke våre nye lokaliteter som gode møteplasser for å ta imot gjester fra andre kanter av Trøndelag og andre kanter av landet. Da vil det bli gunstig å kunne bruke egne lokaler i Stjørdal, sier Bernt Asle Arntsen som er avdelingsdirektør for administrasjonsavdelingen i Nav Trøndelag, som gleder seg til innflytting.

– Det ligger nye næring i nærmiljøet. Nærhet til arbeidsgiverne er viktig for oss. Nye lokaler gir muligheter for bedre internt samarbeid. Vi vil utvikle nye løsninger for å styrke samhandlingen internt. Vi ser fram til å komme inn i et nytt bygg. Det gjør også Merethe Storødegård og hennes ansatte, sier Arntsen.

– Vi er veldig glade for å få denne muligheten til å flytte inn i nye, større og fortsatt sentrale lokaler. Med større lokaler kan vi bidra til Stjørdal som et knutepunkt for kommunikasjoner. I dag har vi 70 ansatte fordelt på fem lokasjoner i Stjørdal, Selbu, Tydal, Meråker og på Frosta. Jeg ser fram til å utvikle NAV-organisasjonen i nye og tilrettelagte lokaler. De ansatte har vært med på hele prosessen med nyttige innspill. Det har vært arbeidet med denne muligheten i ett års tid, sier lokal Nav-sjef Merethe Storødegård.

Det er Skanska som skal bygge det nye bygget, og prosjektsjef Stein Eriksen forteller at det nå skal utarbeides en detaljreguleringsplan for eiendommen.

– Jeg ser fram til den prosessen med kommunene. Bolig på toppen av næringsareal er en ønsket utvikling og tegn på en levende by. Jeg gleder meg til et spennende samspill med NAV som leietaker. Det handler om å finne løsninger som fungerer mest mulig effektivt, sier Stein Eriksen som for 20 års tid siden også var involvert i byggingen av Kjøpmannsgata 12.

Foreløpig er 4. kvartal 2021 antydet som tidspunkt for innflytting.

 

Les forrige sak:
UP har vært ute på kontroll ved Forra bru på E14. (Foto: Utrykningspolitiet)
Sju kjørte for fort på E14

Ingen reaksjoner på ulovlig mobilbruk

Close