1 °C Stjørdal, NO
24/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 03

Nazareth er årets “retro-band”

 

Gjennom 43 år har de imponert sitt publikum fra scenen, og 25. juni spiller selveste Nazareth på Sommerfestivalen i Selbu.

Artisten Bonnie Tyler har vært der. Smokie med “Next to Alice” har vært der. Status Quo med “In the army” har vært der. Kim Larsen har vært der. I 2011 er det selveste Nazareth som står for retro-innslaget på “Norges beste fest” i Selbu. Nazareth har turnert verden rundt i langt flere år enn mange av årets festivaldeltakere har levd, men de aller fleste har garantert hørt en eller flere av bandets mange store hits. Den største av dem alle er balladen “Love Hurts”, som toppet VG-lista i 14 uker i 1975. Ballader er vel også noe som kjennetegner bandet.

– Nazareth er kjempestore over hele verden. Det er bare å se på turnélista deres, så dette gleder vi oss utrolig mye til, sier sjefen for Sommerfestivalen 2011, Morten Dahlø.

I løpet av få uker slipper Nazareth sin nye plate “Big Dogz”. Når denne er lansert legger bandet ut på verdensturné. På turnélista står blant annet Brasil, Ukraina, Russland, Tyskland, Østerrike og Selbu!

Nazareth kommer fra Skottland, og ble dannet i den skotske byen Dunfermline i 1968. Imponerende nok er halvparten av originalbesetningen fortsatt med. Selvsagt mest kjent av disse er vokalisten med den rå og rustne stemmen, Dan Mc Cafferty (64). I tillegg er også bassisten Pete Agnew (64) igjen av det opprinnelige Nazareth. Agnew var mannen som startet bandet Shadettes, som var forløperen til Nazareth. De to siste i bandet er gitaristen Jimmy Murrison (46) og trommisen Lee Agnew (40), som er sønn av Pete.

– Nazareth spiller på lørdag under festivalen, og det satses på at årets retroinnslag blir minst like bra som de har vært de siste årene.

Les forrige sak:
Mange spennende oppgjør

- Jeg liker å se det gode trøkket på trening, sier […]

Close