11 °C Stjørdal, NO
13/08/2020

Nedtelling til åpen brannstasjon

||| – Kom til brannstasjonen på besøk, sier branninspektør Ole Johan Kiplesund. som stiller opp sammen med brannbamsen Bjørnis . -I den forbindelse deler vi ut brannhjelmer til barna, men antallet er begrenset, så det er først til mølla, sier Ole.|Bjørnis har en aktiv jobb hele året. Gjennom sosiale medier deler Bjørnis nyttig informasjon rettet mot barn og voksne. Han er veldig opptatt av brannvern og trafikksikkerhet-. – Vi oppfordrer voksne til å vise fram Bjørnis på Facebook til ungene. På denne dagen skal han bli en kjempestor bamse, sier Ole.||

Arrangementet er en del av Brannvernuka 2014 hvor temaet i år er brannvern i boliger .Denne kampanjen er en landsomfattende informasjonskampanje i uke 38.Den arrangeres av Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og If Skadeforsikring, sammen med brannvesen og el-tilsyn over hele landet

Samarbeid med nødetater

Stjørdal er en kommune som er med på markeringen.-Dette blir et stort samarbeid med flere, sier Ole og fremmer et eksempel for voksne.

Trygg Trafikk deltar med Veltepetter og/eller Bråstopp slik at publikum kan få anledning til å oppleve hvordan det er å gå rundt med bil, samt hvor kraftig en bråstopp er selv i lav hastighet.-Klokka   12.00 er det demonstrasjon av hurtigfrigjøring ved trafikkulykker. Det er over tid utviklet et konsept for hurtigfrigjøring ved trafikkulykker. -Vi ønsker å demonstrere hvordan en slik frigjøring utføres.

Men det er også andre hendelser både for barn og voksne:- Feiervesenet informerer om fyringsanlegg samt feiing og tilsyn av disse, mens Sivilforsvaret har stand hvor deres arbeid viser.

Ambulansetjenesten i Stjørdal vil gi råd om førstehjelp i hjemmet, mens Politiet vil vise frem en politibil og fortelle om hva de gjør i jobben sin, samt at Røde kors vil vise frem ulikt utstyr og fortelle om hva du bør tenke på når du skal ut på tur. Videre vil Sivilforsvaret også ha en stand og vise frem mye av det utstyret de har og kan bidra med i en redningsaksjon.

Bjørnis kommer!

Brannvesenet har utstyrt alle brannbilene med brannbamsen Bjørnis. . Når barn har traumatiske opplevelser kan brannmenn som kommer til på stedet gi bort brannbamsen Bjørnis. Han vil svært gjerne dele sin kunnskap med barn og voksne under denne lørdagen, sier branninspektøreren i Stjørdal

-Vi skal derfor ha åpen stasjon med masse aktivitet for barn og voksne fra klokka 10.00.Alle som vil kan bli med en tur opp i liften. Kjøring med brannbil vil det også bli.  Her vil det bli begrensning på hvem som kan bli med. Denne begrensningen vil være på høyde på barnet.

Denne markeringa skjer i samarbeid med varabrannsjef, Jarle Engan og Brannbamsen Bjørnis.

Det er Trondheim brann- og redningstjeneste som har utviklet Bjørnis-konseptet etter en ide fra Sverige. De ser at Bjørnis har en god effekt på barn som har vært med i brann, bilulykker eller andre dramatiske hendelser. Brannsjef i Stjørdal ,Bjørn Rønning har utstyrt alle brannbilene i Stjørdal med Bjørnis brannbamsen. – I tillegg til å trøste skal vi også ta med oss Bjørnis ut i forebyggende arbeid når vi besøker barnehager, sier Rønning.

 

Les forrige sak:
||
Går for KUBEN kulturhus i Hommelvik

  Kommunen har latt publikum få komme med innspill til navn […]

Close