20 °C Stjørdal, NO
15/07/2020

Nektet for råkjøring men ble ikke trodd

La fram matematiske beregninger for å forklare sin uskyld

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

Mannen i 40-årene fra Neadalen mente han umulig kunne ha kjørt så fort som politiets laser viste, men retten trodde ikke på han.

Det var på fylkesveg 705 gjennom Selbu i juli i år at mannen ble stoppet etter å ha blitt målt til 117 km/t i en 80-sone. I retten hevdet mannen at han umulig kan ha kjørt så fort som laseren viser. Han la også fram matematiske beregninger som han mente dokumenterte dette. Beregningene tar utgangspunkt i at han ble stanset 147 meter etter at han startet fartsøkningen fra 80 km/t, og at han hadde trengt minst 182,7 meter for å oppnå 117 km/t. Til dette bemerker retten at det synes å være vesentlige feilkilder knyttet til startstedet for den påståtte fartsøkningen fra 80 km/t og dessuten til hvor bilen befant seg i vegbanen da den ble målt.

Mannen ble opprinnelig ilagt et forelegg på 11.500 kroner, men i og med at han ikke vedtok dette forsvinner tilståelsesrabatten. I og med at retten ikke trodde på mannens beregninger ble han ilagt en bot på 13.000 kroner og han blir uten førerkort i tre måneder. I tillegg må han punge ut 3.000 kroner i saksomkostninger.

Les forrige sak:
Kultursjef Jarle Førde (t.v.) gleder seg til en tettpakket periode ved Kimen kulturhus. To av 18 julekonserter er med Odd Nordstoga (i midten) og den meget talentfulle trompetisten Ola Lauvås.
Setter rekord i julekonserter

5.500 publikummere kan glede seg til julekonserter i Kimen

Close