-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Neste sesong vil han ta EM-tittelen

Motocrosskjører Cornelius Tøndel (til venstre) sammen med mekaniker Jesper Lundberg. Foto: Privat

Cornelius Tøndel (19) fra Hommelvik reiste hjem fra EM i motocross med en sjetteplass sammenlagt. Neste år er målet å stå øverst på pallen.

– Ut ifra forutsetningene er jeg fornøyd, sjetteplass i EM er ingen dårlig prestasjon. Men jeg vet at hvis alt hadde klaffet og jeg ikke hadde blitt syk, hadde jeg endt på pallen, sier Cornelius Tøndel til Stjørdals-Nytt.

De siste ukene har 19-åringen fra Hommelvik kjørt EM-runder i motocross i Italia. Forrige tirsdag ble EM avsluttet, og Tøndel endte til slutt på en sjetteplass sammenlagt i 250-kubikk-klassen etter ti løp.

– Jeg ble syk etter den første EM-runden og var syk i nesten alle løpene. Det ble litt stang ut på slutten, sier han.

Han vant det ene løpet i Italienske Pietramurata 26. oktober, og fikk også med seg en tredjeplass i løpet av de ti EM-rundene.

Nytt team neste sesong

Nå er 2021-sesongen over for Tøndel, og han reiser hjem til Hommelvik og tar fri et par uker før oppkjøringen til neste sesong starter.

– Neste år er målet å vinne tittelen. Terminlistene er foreløpig ikke spikret, men løpene starter rundt månedsskifte mars/april, sier Tøndel, som skal kjøre samme klasse i EM neste sesong.

Han røper også at han skrevet under på en avtale for et nytt team, men vil foreløpig ikke røpe hvilket. Denne sesongen har han kjørt for Riley Racing Yamaha, og hatt base i Nederland.

– Jeg får en mye bedre avtale i det nye teamet, og kommer til å ha mye bra folk og kompetanse rundt meg som vil hjelpe meg på vegen til å nå målet, sier Tøndel.

Lokale sponsorer

Han legger til at han har hatt flere lokale sponsorer i ryggen denne sesongen, og nevner spesielt Maskinutleie Stjørdal og Fredrik Holmen.

– Uten dem hadde jeg ikke vært der jeg er i dag, sier han.

Det ble for øvrig en sterk norsk innsats i EMX250, da Kevin Horgmo fra Åmot endte som nummer to sammenlagt. Håkon Fredriksen fra Skui ble nummer fem, og Tøndel nummer seks. Italienske Nicholas Lapucci vant.

Les forrige sak:
Flere lavtrykk forårsaker ustabil værprognose. Her er meteorologens forklaring

Close