13 °C Stjørdal, NO
11/07/2020

Nesten 200 000 besøk før ferien

«Koronaeksplosjon» for Kjentmann-postene

Roar Valstad opplever enda større oppslutning om Kjentmann-opplegget i år enn tidligere år.

Bortimot 200 besøkspunkt og milevis med tilrettelagte stier og skogsveier. Kjentmann-appen og mulighetene fikk en skikkelig koronaeffekt. Nå går alle på korte og lange turer i nærområdet.

– Så langt har vi vel passert 180 000 registrerte besøk på de ulike punktene. Det er tall som vi vanligvis har i løpet av ett år. Nå har vi det på under et halvår, sier Roar Valstad.
Det er han som er Kjentmann. Det er han som har lagt grunnlaget for alle de skritt og all den folkehelseinnsatsen som hver eneste dag gjøres i Stjørdal.
– Det er jo enormt. Jeg synes det. Det har det for så vidt vært i alle de år, men i år ble det en koronaeksplosjon, sier Valstad.

Mye skryt

Det er folkehelse, frisk luft og utsikten som frister. Utsikten og bildeskjønne plasser er i følge Valstad det som virkelig trigger folk. Derfor er Låkshåmmåren, Steinshåmmåren og Skardshåmmåren godt representert på poengtoppen og de sosiale mediene. Selv er Kjentmann veldig avslappet når det kommer til poeng og besøk og sånn, men de gode historiene, de gode tilbakemeldingene og de gode tilretteleggingene, – det er han opptatt av.
– Jeg får særlig mange hyggelige tilbakemeldinger når jeg er ute og holder på med stiene. Det er ikke så mange direkte tilbakemeldinger ellers, men jeg får mye skryt via-via. Det er hyggelig det.

Langsiktig mål

Roar Valstad jobber kontinuerlig med å legge til rette for flere turmuligheter, men han har det ikke travelt. Kjentmann personlig vet å nyte naturen og ta det i sitt tempo.
– Det langsiktige målet er å få til en sti som går rundt hele Stjørdal langs gamle ferdselsveier. Da med små korte rundturer i alle grender, som til slutt henger sammen. Jeg har lyst til å benytte gamle ferdselsveier for at alle skal få se hvor fint vi har det.
– Er du langt unna det målet?
– Ja. Roar Valstad flirer. – Som sagt så blir tempoet som det blir. Det viktige er at jeg har noen nye historier å fortelle. Hele tiden må det være noe nytt som trigger, men det kommer til stadighet noe nytt til.

300 mål snart

Våren og forsommeren har vært en skikkelig «tursesong». Mye på grunn av koronaen, og det har Valstad og vandrere fått merke.
– Det ble litt trøblete med parkering noen steder, men etter hvert som flere turmål har blitt åpnet så har det jevnet seg ut. Dette er alltid verst før snøen er borte overalt.
– Er det så mye vandring at det slites uforholdsmessig hardt på noen stier?
– Joda, noen steder er det kanskje det, men det er jeg ikke så redd for. Naturen henter seg inn den, sier Roar Valstad.
Og til dere som vil mer; i løpet av sommeren kommer betydelig flere besøkspunkt til. Antallet skal bli 300.

Les forrige sak:
Årets første tropenatt

21,3 grader på det "kaldeste" i natt

Close