-9 °C Stjørdal, NO
25/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

– Nesten alle i vår familie skyter

Ida Kjøsnes Thoresen (9) har drevet med skyting siden hun var seks

Ida Kjøsnes Thoresen er en aktiv skytter som trives i miljøet på Ivermoen skytterbane. Ida Kjøsnes Thoresen er en aktiv skytter som trives i miljøet på Ivermoen skytterbane.

Ida Kjøsnes Thoresen fra Hommelvik skytterlag har drevet med skyting siden hun var seks. Nå har niåringen og de andre skytterne fått ny standplass og nytt toalett på Ivermoen.

– Jeg synes skyting er gøy, og dessuten spiller det ingen rolle hvor gammel du er. Skyting er for alle, og alder er ingen hindring for å delta, forteller Thoresen.

Hennes mamma, Hilde Kjøsnes Thoresen, ble valgt til den første kvinnelige lederen i skytterlaget som ble stiftet så langt tilbake som i 1874, men antall aktive i familien teller langt mer enn de to.

– I vår storfamilie skyter nesten alle. Det er kun to som ikke er med, sier hun.

Selv om Ida Kjøsnes Thoresen ikke er så opptatt av resultater, gjør hun det likevel svært bra med børsa.

– Jeg liker å trene og se at jeg blir bedre og bedre for hver gang. Min personlige rekord er 234 poeng av 250 mulige. En dag håper jeg å kunne delta under landsskytterstevnet, sier det smilende skyttertalentet.

Denne gjengen er glad for at utedoen, helt til venstre på bildet, er byttet ut i et moderne vannklosett, fra v Svein O. Østeraas, Bjarne Hammer, Oddmund Aalberg, Anne Garberg Gresseth og Pål Bjerve. De to sistnevnte kommer fra Selbu Sparebank.
Denne gjengen er glad for at utedoen, helt til venstre på bildet, er byttet ut i et moderne vannklosett, fra v Svein O. Østeraas, Bjarne Hammer, Oddmund Aalberg, Anne Garberg Gresseth og Pål Bjerve. De to sistnevnte kommer fra Selbu Sparebank.
Pengene gikk rett i dass

Nå har hun og de 7-8 andre rekruttene på Ivermoen fått langt bedre forhold å trene under. Et nytt skytterhus og standplass til over 600 000 kroner med seks elektroniske skiver kom på plass tidligere i år.

Forrige uke ble det også mulig å benytte vannklosett når man besøker Ivermoen.

– Vi har tidligere kun hatt utedo, men nå fikk vi ordnet med et flunkende nytt vannklosett med lys og varme. Det meste ble gjort på dugnad, men vi måtte hente fagfolk for å gjøre det elektriske arbeidet og rørarbeidet, sier Oddmund Aalberg, kasserer i skytterlaget.

Han finregnet lenge på hvor mye prosjektet kostet ildsjelene og de rundt 150 medlemmene i klubben.

– Totalt beløper det nye toalettbygget seg til rundt 100 000 kroner. Vi var så heldige at vi fikk 30 000 kroner i støtte fra Selbu Sparebank. Det er vi svært takknemlige for. De pengene gikk bokstavelig talt rett i dass, sier han og ler.

Deler ut 125 000 kroner

Selbu Sparebank utlyste for en stund tilbake muligheter for å søke om midler for frivillige organisasjoner i Malvik. Skytterlaget i Hommelvik er det første som mottar støtten.

– Det er faktisk første gang vi utlyser midler i Malvik, og vi fikk inn 15-16 søknader etter utlysningen. Hommelvik skytterlag er første forening som mottar midlene, men vi ga også støtte til fire andre som ennå ikke er ferdige med sine prosjekt. Totalt skal vi dele ut 125 000 kroner i år, sier Anne Garberg Gresseth, markedsansvarlig i  Selbu Sparebank.

Les forrige sak:
Taxisjåfør ble truet med pulverapparat

Drosjesjåføren kjørte fra stedet uten full betaling

Close