-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Nisser, marked og gratiskonserter – slik blir den store gjenåpningsfesten

Programmet for «Endelig jul» er klart, og kommunedirektør Tor Jakob Reitan (t.v.) hadde rett: det blir en heidundrende fest. Her sammen med prosjektleder Ole Ivar Teigen. Programmet for «Endelig jul» er klart, og kommunedirektør Tor Jakob Reitan (t.v.) hadde rett: det blir en heidundrende fest. Her sammen med prosjektleder Ole Ivar Teigen.

Da det ble klart at vi skulle gjenåpne igjen etter pandemien lovte kommuneledelsen oss en heidundrende fest. Nå avslører prosjektgruppa det omfattende programmet planlagt for folkefesten på tampen av november.

«Endelig jul» er en fire dagers lang markering for å feire at pandemien er slutt, bestående av alt fra gratis konserter til julemarked.

Sentralt i planleggingen står Sparebank1 SMN og Næringsforeningen i Værnesregionen (NiV), med prosjektleder Ole Ivar Teigen i spissen. De har også Hegra Sparebank og Gjensidige med seg på laget.

– Kommunen gikk tidlig med planer om å gjøre stas på befolkningen, som har stått midt i en pandemi i lengre tid, for å få opp stemningen etter det som har vært. Det samme hadde vi også lyst til, smiler regionbanksjef Lill Bente Mæhla Totland.

Barnas dag

– Sammen har vi laget en storstilt fest vi kaller «Endelig jul» i Stjørdal.

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når prosjektgruppa har satt sammen programmet, som ivaretar alle aldre.

Festens første dag er dedikert til barna, og klokken 11.00 torsdag 25. november sparkes det hele i gang med åpning i Kimenparken. Deretter er det klart for Norges lengste nissetog med 700 påmeldte barnehagebarn som skal gå igjennom sentrum. Deretter blir det gratis julemarked for barna på Torget, med opplevelser og lunsj. Barnas dag avsluttes der den startet, i Kimenparken, hvor selveste julenissen kommer. Her er også Gjensidige med som samarbeidspartner.

Fra klokken 18.00 av vil Stjørdal street food være på plass utenfor Kimen, og klokken 20.00 blir det gratisarrangement med Ska-frika. Kvelden avsluttes med Blues in Hell-arrangementer på Søndre kulturhjørne.

Senior i sentrum

Fredag 26. november er viet til seniorene og vil bestå av en rekke arrangementer i Kimen. Blant annet står foredrag, konserter, talkshow og gammeldans på programmet.

– Vi har lagt opp til transport, slik at vi kan hente de som ikke kommer seg til sentrum. I tillegg har vi sørget for å ha opplevelser som reiser rundt til de ulike omsorgssentrene i kommunen, for de som ikke har mulighet til å komme seg ut, forklarer Totland.

Klokken 14.30 serveres deilig rømmegrøt på Torget, der det er et mer tradisjonelt julemarked som målgruppen vil kjenne seg igjen i. Maten er gratis så lenge beholdningen varer.

Klokken 20.00 vil det bli gratiskonsert med stjerneskuddet Emma Steinbakken. Flere av «Endelig juls» arrangementer er gratis, og det er derfor førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.

«Julefest i natt»

Lørdag 27. november er planlagt som en dag for hele familien. Med julemarked på torget, og flere barneteater i Kimen kulturhus.

Klokken 15.30 underholder Operaskolen på Torget, før grana tennes klokken 16.00. Deretter synger Torstein Fosmo «O helga natt». Det vil også være hest og slede til stede.

Etter julegrantenningen loses folket med fakkeltog til Kimenparken, hvor 17 korps har meldt seg på for felles allsang og et stort lysshow. Fra klokken 19.00 blir det «Julefest i Natt» med gratiskonserter på alle utestedene.

Hegra Sparebank er samarbeidspartner for julemarkedet.

Nidarosdomens guttekor

Søndag 28. november består programmet av en blanding av tradisjonelle arrangementer, høytlesning i Kimen, juleverksted og konserter. Befolkningen kan fortsatt kose seg med julemarked på torget, og klokken 16.00 fyller klokkeklare stemmer Kimen når Nidarosdomens guttekor inntar Storsalen. Her er DNB med som partner.

Hele festen avrundes med Bettan og Are på juleturne i tradisjonsrike Værnes kirke. Dette er en av få arrangementer man må kjøpe billett til.

Les forrige sak:
Metalldetektorbrødrene er vinnere av årets kulturpris. Fra venstre: Preben Korstad, Jørgen Korstad, Håkon Beistad og Joakim Korstad. (Arkivfoto: Anette Fossmo)
Her er årets prisvinnere

Close