17 °C Stjørdal, NO
17/06/2019

Noe for alle på MiG Tautra

 

Festivalsjef Øyvind Løvrød i MiG Tautra forteller at Bjørn Eidsvåg har vært ønsket av festivalledelsen i mange år nå, og i år kommer han endelig til Tautra! I tillegg kommer rockedronninga Anne Grete Preus, countrylegenden Bjøro Håland og kjente navn som Solveig Slettahjell, Alexander Rybak og Nordic Tenors. MiG Tautra er en familiefestival, noe blant annet artistrekka viser.

-Her er det mye for mange og noe for alle. Mange av de nevnte artistene passer kanskje best for det voksne publikum, men også de yngre vil nok finne noe som passer. Julie Bergan er blant annet kjent gjennom Melodi Grand Prix og ikke minst sitt samarbeid med Circuz, og vil nok fenge den yngre garde. Superbarna er også myntet på de yngre, og vil i tillegg til å opptre sammen med Alexander Rybak også holde seminar for de barna som vil lære mer om korsang, sier Løvrød. Nordic Tenors er først og fremst kjent for vakker sang, men også dans og humor som en del av deres show, og vil nok underholde de unge voksne. Det vil nok også soul og funk artistene Samuel Ljungblahd og Ole Børud, som opptrer sammen på lørdagskvelden.

 

Ikke bare konserter

Coop Storlien artikkelnivå

Mig Tautra satser, som så mange andre festivaler, mye på salg av festivalpass og publikum som overnatter på området. Dermed må de også tilby noe på dagtid før konsertene starter.

Seminar- og aktivitetstilbudet på MiG er etterhvert blitt stort og like bredt som artistrekka. «TV-pastor» Egil Svartdahl vil holde seminar om den gode samtale, det blir fotballseminar med Ståle Stensaas fra RBK og MOT vil holde seminar for ungdommen. Aktivitetstilbudet er også imponerende, og her kan nevnes formingsaktiviteter, fun-ball, helikoptertur, slakk-line og kano som noen eksempler. Man skal ikke kjede seg på MiG Tautra, hverken som femåring eller som syttiåring, sier Løvrød og har etter hvert fått god erfaring med å arrangere MiG-festivalen.

 

En nisjefestival

MiG Tautra har nå klart kunststykket å etablere seg på det store festivalmarkedet, og MiG arrangeres i sommer for åttende gang. I 2012 gikk MiG, i motsetning til de fleste andre festivaler i området, faktisk med et lite overskudd. Ikke dårlig for en festival som profilerer seg som en rusfri familiefestival.

– Det kan se ut til at MiG har klart å etablere seg som en nisje-festival, som står for noe annet enn alle andre. MiG Tautra skriver selv på sine nettsider at deres overordnede mål er å «etablere en ny arena for barn, ungdom og voksne, hvor samvær mellom generasjoner står sentralt», noe det kan se ut til at vi har lyktes med. I alle fall opplever vi stor trivsel på Tautra hvert år festivalen arrangeres, avslutter Øyvind Løvrød hos MiG Tautra.

 

Les forrige sak:
Prosjektleder Frode Berg t.v. har tidsramma klar: Kulturhuset skal leveres ferdig til bruk torsdag 21. mai 2015. Her er Berg sammen med kolleger i SKANSKA; konserdirektør Krogstadmo og adm. dir. Danielsson t.h.
SKANSKA bygger kulturhuset

Kontraktssummen mellom SKANSKA og SKU beløper seg til 477 mill. kroner. […]

Close