15 °C Stjørdal, NO
22/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 25

Nok en Blink-spiller til landslagssamling

Venstrebacken er aktuell for Afrikamesterskapet

Robin Bjørnholm-Jatta (t.v.) har hatt en strålende sesong på venstrebacken til Stjørdals-Blink. Nå er han tatt ut til landslagssamling for sin fars hjemland, Gambia. Dermed blir han den andre Blink-spilleren med landslagsoppdrag denne sesongen. Keeper Nicklas Frenderup (t.h.) spiller som kjent for Trinidad og Tobago. (Foto: Åge Sjølstad)

Stjørdals-Blinks venstreback Robin Bjørnholm-Jatta (26) er tatt ut til samling for fotballandslaget til Gambia.

– En artig mulighet, som jeg har lyst til å være med på, sier Bjørnholm-Jatta i et intervju på Stjørdals-Blink Fotball sin Facebook-side.

Han er en av 40 spillere som er tatt ut til en landslagssamling som skal foregå i Algarve i Portugal. Bakgrunnen for uttaket er at sidebacken har en far fra Gambia.

– Det ser ut som Lagerbäck og toget til Norge har gått, sier Robin Bjørnholm-Jatta i intervjuet.

Også for åtte år siden fikk 26-åringen en henvendelse fra det gambiske fotballforbundet om det var aktuelt å spille landslagsfotball for det afrikanske landet.

– Den gangen takket jeg nei. Når muligheten dukket opp igjen, måtte jeg bare gripe den, sier Bjørnholm-Jatta, som har hatt en strålende sesong så langt.

Blant de 40 uttatte er det ytterligere to spillere som til daglig spiller fotball i Norge. Det er Sulayman Bojang fra Sarpsborg 08 som har spilt tolv kamper i eliteserien denne sesongen, og Moldes midtstopper Sheriff Sinyan. Begge de to har spilt to kamper for Gambias landslag.

Etter samlingen i Portugal er planen at det skal tas ut en tropp som skal spille kvalifisering til Afrikamesterskapet.

– Jeg skal gripe sjansen og vise meg fram. Man vet aldri hva som skjer i fotball, sier Robin Bjørholm-Jatta.

Les forrige sak:
563 negative prøver forrige uke

To malvikinger bosatt i andre deler av landet har testet positivt

Close