7 °C Stjørdal, NO
24/05/2019

Nominert til pris

FOTO: Einar Hermansen er rektor ved Peder Morset folkehøgskole.

 

Peder Morset folkehøgskole i Selbu i Sør-Trøndelag er nominert til årets Europeiske ungdomspris. Den skal deles ut i forbindelse med den Europeiske ungdomsuka i mai. Skolen konkurrerer med 33 andre prosjekter fra like mange land om å være Europas beste volontørprosjekt.

 

Kåringen finner sted i Antwerpen 18. mai. Prisen overrekkes av EUs president Manuel Barroso. Peder Morset er invitert til å sende to deltakere til arrangementet.

 

Coop Storlien artikkelnivå

I nominasjonen legges det vekt på at Peder Morset folkehøgskole er veteraner innenfor Europeisk volontørtjeneste (EVS). Siden 1999 har skolen vært vertskap for europeisk ungdom som vil jobbe frivillig og lære om integrasjon i praksis. 46 ungdommer fra minst 10 ulike land har som følge av prosjektet gjort trøndere av seg for et år, og assistert lærere og ledere ved skolen. Skolen har også gjort andre prosjekttyper innenfor Aktiv Ungdom, og har ved en rekke anledninger vært vertskap for internasjonale kurs for ungdomsarbeidere. Dette skriver Aktiv Ungdom på sine hjemmesider.

Les forrige sak:
1122 fullførte Storlirennet

  Storlirennet vokser for hvert år som går, og søndag var […]

Close