-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Jernbanestrekning stengt etter at tog kjørte inn i jordras

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

Det er ikke meldt om personskader.

I 16-tiden tirsdag ettermiddag kjørte et tog inn og gjennom et jordras mellom Skatval og Åsen.

Pressevakt hos Bane Nor, Olav Nordli, opplyser til Adressa at det ikke oppsto noen personskader, men at det ble noen materielle skader på toget.

Toget skal ha kjørt videre til Åsen før den ble tatt ut av trafikk. Det er dermed satt inn shuttlebuss inn til Åsen.

Fare for senere ras

Nordlandsbanen ble som følge av hendelsen stengt mellom Skatval og Ronglan på ubestemt tid. Nordli forklarer at en geotekniker er ute på rasstedet og Bane Nor vil vurdere hva som skal gjøres videre.

– Det er ikke et stort ras, men det handler om å vurdere faren for senere ras da det er en del vann i sideterrenget. Hvis geoteknikeren gir grønt lys kan vi åpne ganske snart. Vi har ikke fått noen tilbakemelding enda fra vurderingen og derfor er det fortsatt stengt, sier Nordli til Stjørdals-Nytt i 19-tiden.

Klokken 20 opplyser Nordli til Adressa at de tar sikte på å åpne banen mellom klokka 22 og 23 i kveld, hvis alt går som planlagt.

– Det er en gravemaskin som er på stedet og jobber nå. Det ser ut som at nattoget fra Trondheim til Bodø kan gå som normalt, sier han.

Les forrige sak:
Aina Therese Vutudal (f.v.), Helene Malum Skalvik og Janne Borgen-Jacobsen ved Specsavers Stjørdal tar imot briller og solbriller folk ikke bruker lenger.
Dine gamle briller kan gi bedre syn i Tanzania

Close