11 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Norge på langs – besøk på Teveltunet

Åge Lindstad var nylig innom Teveltunet på sin ferd "Norge på langs". Han hadde et ønske om å møte Hallgeir Martin Lundemo, og Hallgeir stilte velvillig opp.

 


Lindstad har gått helt i fra Halden og skal fortsette å gå den såkalte ”Forbrødrings stien” Grensesømmen. Grensesømmen er en rute som bukter seg langs hele grensen, delvis på norsk side og delvis på svensk side. Ruta går fra nevnte Halden til Treriksrøysa der Norge Sverige og Finland møtes og er på 2400 km.

 

Men hardhausen gir seg ikke der, planen er å gå til Nordkapp sier 63 åringen som har gått samme distanse motsatt vei i 2006.

 

-Da brakk jeg beinet 5 mil før mål og måtte til sjukehus. 5 måneder etterpå dro jeg tilbake til ”åstedet” og fortsatte til målet. Litt sent men jeg gjennomførte turen fortalte Lindstad.

 

Lindstad går for Frelsesarmeen og gir 10 øre pr km til organisasjonen.

-Til nå har jeg fått samlet in 25 tusen kr, men målet er 30 tusen fortsetter den fornøyde vandreren.

Han syntes det var stort å få møte Hallgeir i Meråker og han hadde selvfølgelig hørt om Meråkers meget populære fjelltopper og Extrem løpet til Lundemo.

 

Hva snakket du med Hallgeir om?

Du, han var veldig trivelig og vi snakket mye både om fjellturer og toppturer som er kjempepopulært i hele landet for tiden. Hallgeir fortalte meg også om hvilket terreng som ventet meg på reisen videre nordover og han lurte også på hvilke telt og sovepose jeg bruker. Men jeg overnatter også i Turistforeningens hytter der det passer tilføyer Lindstad. Lundemo ba meg ta turen om Midtiklumpen toppen (1015 moh) som ligger like ved ruta mi flirte Lindstad.

  

Hvor mye veier sekken din?

-Den er nå nede i ca 25 kg. Teltet fra Hell-Sport er bare 3 kg og soveposen veier nesten ingen ting. Det er mat og brensel som er tyngst sier vandringsmannen som fikk seg en god middag på tunet før turen gikk videre.

 

Når er du framme Åge?

-Jeg regner med å bruke en drøy måned til jeg er oppe ved Treriksrøysa, og en måned til, derfra til Nordkapp sa Åge på vei til en bedre middag i gamma servert av Nils Petter Haarsaker.

Følg Åge Lindstads reise på www.aagepaalangs.bloggsport.com

 

Les forrige sak:
Meråker arrangerer Fjellvukku med mange aktiviteter dagene 1.-10 juli. Teveltunet starter med sin Fjellmartna over tre dager og følges opp av aktiviteter i regi også av Meråker Historielag. Bildet viser Nustadfoss i Meråker sentrum.
Fjellvukku til helga

    Fredag 1. juli rigger martnasfolk seg til ved Teveltunet […]

Close