17 °C Stjørdal, NO
13/08/2020

Norges beste sted?

|| ||

Attraktive steder er steder som er opptatt av å ta regi over egen framtid, og baserer utvikling på stedets egenart. De er steder som satser på boligbygging, sentrumsutvikling, næringspolitikk, innbyggerdeltagelse, som gir frivillig sektor og næringslivet en rolle, og som er åpne for nye metoder. Et attraktivt sted er ikke bare et sted som opplever vekst i folketallet, men også et sted som legger til rette for vekst, som er kreativt og tar i bruk de mulighetene som kanskje ikke alle andre ser.

I fjor var det Norheimsund som stakk av med Statens pris for attraktivt sted. 

Nå skal prisen deles ut på nytt og da har du muligheten til å komme med forslag til hvem som bør motta prisen i år.

Du kan nominere på Facebooksiden Norges beste plass eller på nettsidene til Distriktssenteret

Juryen vil etter at nomineringsfristen har gått ut velge ut 5-10 finalister. Deretter får alle muligheten til å bli med å stemme på finalistene. Prisen blir delt ut i mai.

På nettsidene til Norges beste sted står det følgende om hva som menes med et attraktivt sted:

«Attraktive steder er steder som er opptatt av å ta regi over egen framtid, og baserer utvikling på stedets egenart. De er steder som satser på boligbygging, sentrumsutvikling, næringspolitikk, innbyggerdeltagelse, som gir frivillig sektor og næringslivet en rolle, og som er åpne for nye metoder.

Et attraktivt sted er ikke bare et sted som opplever vekst i folketallet, men også et sted som legger til rette for vekst, som er kreativt og tar i bruk de mulighetene som kanskje ikke alle andre ser».

Nomineringsfristen er 23. februar​

Les forrige sak:
||
God OL – debut av Elise Ringen

Elise Ringen reiste til OL som reserve med et lite håp […]

Close