1 °C Stjørdal, NO
26/03/2019

Norskehavs-konferanse

Johan A. Elverum skal onsdag delta på Norskehavskonferansen.

Årets Norskehavskonferanse avholdes på Rica Hell Hotell onsdag denne uka. Den fokuserer på bl.a. hva som er energirealiteter – hva er visjon – hva er virkelighet. Det stilles spørsmål om hvorvidt oljevirksomheten er i ferd med å gjøre leveforholdene verre på kloden, om norsk oljevirksomhet er den største trusselen mot miljøet eller er oljevirksomheten en forutsetning for å bedre levevilkår for alle?

 

Forsamlingen skal drøfte  hvorvidt alternative energiformer realistiske, og om de virkelig er miljøvennlige. Det blir innblikk i i status for aktiviteten og de utfordringer næringen har. Det gis også en statusoppdatering på planlagte aktiviteter, muligheter og ikke minst de teknologiske og markedsmessige utfordringene Norskehavet gir. Videre vil konferansen berøre hvordan markedet for leverandørindustrien vil utvikle seg. Er det fortsatt utviklingsmuligheter for norsk og, ikke minst, for industrien i Norskehavsregionen, stilles det spørsmål ved. Likeså blir det fokus på sikkerheten på norsk sokkel framover med stadig trangere operasjonelle marginer; høyt trykk, høy temperatur og økende vanndyp. Konferansen vil også i år invitere et stort antall studenter. Dette vil gjøre konferansen til en betydelig arena for rekruttering og nettverksbygging mellom oljeselskap, leverandørindustri, forskning, utdanning, forvaltning og politikk.

 

Fra Stjørdal kommune deltar Kjell Fosse, Johan Arnt Elverum, Joar Håve og Audny Merete Mehammer. Torstein Mørseth vil representere Stjørdal Næringsforum. Konferansen arrangeres av Stjørdal kommune, Trondheim kommune, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag Fylkeskommune.

Coop Storlien artikkelnivå

Fylkesrådsleder Alf Daniel Moen fra Forradal er sentral arrangør av årets Norskehavskonferanse.

Les forrige sak:
Marit Arnstad er på ny utnevnt i statsråd. Nå som utvalgsmedlem
Marit utnevnt i statsråd

                      […]

Close