9 °C Stjørdal, NO
06/07/2020

Ny bane klar til 360 spillere

Nå får Lånke-spillerne dobbelt så mye plass å boltre seg på

Glade fjes på nytt kunstgress i Lånke. Fra venstre: Leder i Lånke IL, Ann-Inger Leirtrø, banesjef Rune Rømo og leder i fotballavdelingen Brit Heidi Julseth.

Det har vært litt av en jobb å få til både trening og kamper for 360 aktive fotballspillere på én bane. Nå er det en splitter ny kunstgressbane klar for bruk på Tønsåsen i Lånke.

– De største utfordringene har vi hatt i kampsesongen. De eldste lagene, som bruker hele banen, har gjort det vanskelig å få til trening for de andre, sier Brit Heidi Julseth.

19 lag i serien

Julseth er leder i en fotballavdeling som hun mener er den største i Stjørdal, med nærmere 400 aktive spillere og 19 påmeldte lag i seriespill fra 10 år og oppover.
– Vi er selvsagt litt spente på hvordan koronaperioden påvirker frafall av spillere, men vi håper så mange som mulig blir med videre etter denne krevende tiden, sier Julseth.
Og de som kommer tilbake, kommer tilbake til litt av et anlegg. To fullverdige kunstgressbaner omtrent side ved side. Kunstgressdekket på den gamle ble byttet for to år siden. Denne er også utstyrt med lys og vil bli vinterbrøytet de kommende sesongene.

Solid dugnadsjobb

Banemester Rune Rømo forteller om en stor og rask innsats for å få ferdig den nyeste banen i vår.
– Grunnarbeidene gjorde vi ferdig i fjor høst. Da fjernet vi det gamle naturgresset, gruset opp og planerte. Nå i vår har vi pusset på dette og gjort klart før de tsjekkiske montørene fra det tyske firmaet kom. Da ble banen klar i løpet av et par uker, sier Rømo.
Før det har dugnadsgjengen lagt ned noen hundretalls timer på Tønsåsen.

5,4 millioner

Idrettslagets leder, Ann-Inger Leirtrø, er stolt over den jobben som fotballavdelingen gjør. Både på anleggssiden, men også på det sportslige.
– Antall spillere øker år for år, og anlegget her, – ja, det er jo bare helt strålende, smiler Leirtrø der hun går på det nye kunstgresset.
5,4 millioner kroner er kostnadene beregnet til. Finansieringen skaffer de gjennom spillemidler, dugnadsinnsats og egne og lånte midler. Samtidig skal de ta en ny runde med å «selge ut» deler av nybanen.
– Vi hadde andelssalg i fjor og solgte for omtrent en kvart million. Nå skal vi i gang med en ny runde, sier Leirtrø, som leder idrettslaget som totalt har 1400 medlemmer.
Hun er opptatt av at banen er bygd med gummigranulat helt i henhold til retningslinjene fra fotballforbundet.

Bred nok til 9´er på tvers

Den nye kunstgressbanen har en spilleflate som er 100 meter lang og 68 meter bred. Nettopp bredden bidrar ytterligere til å forenkle trenings- og kampoppsettet for fotballavdelingen.
– Banen er akkurat bred nok til at vi kan spille 9´er-kamper på tvers her. Det gjør at ett lag kan trene samtidig med at det spilles kamp, mot tidligere da en 9´er-kamp i realiteten tok beslag i hele banen, sier Rune Rømo.

Løft for friidretten

Utenfor kunstgressdekket har også friidrettsanlegget fått en ansiktsløftning. Det betyr at ildsjel Ivar Nilssen og hans utøvere får bedre fasiliteter til både trening og stevner.
– Vi mangler noen få meter på at løpebanen skal være 400 meter, men vi er nærmere enn tidligere. I tillegg blir det plass til både kast og hopp, forteller Rømo.
Så langt har nybanen ikke blitt åpnet med pomp og prakt, men litt i det stille. Slik må det være i koronatidene, men at det blir litt mer festivitas og jubel en gang i framtiden er utvilsomt.
– Vi har hatt planer om en Lånke-dag. Kanskje blir det til høsten, kanskje blir det til neste år. Det bestemmer rådene og reglene vi får fra sentrale myndigheter, sier Ann-Inger Leirtrø.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Flere fartsbøter på E14

UP sjekket farten på pinseutfarten

Close