9 °C Stjørdal, NO
27/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Ny E6 nordover for fire milliarder

Byggingen av Kvithamar – Åsen skal starte i 2020

Slik ser Nye Veier for seg nye E6 mellom Kvithamar og Åsen. (Illustrasjon: Nye Veier) Slik ser Nye Veier for seg nye E6 mellom Kvithamar og Åsen. (Illustrasjon: Nye Veier)

Byggingen av ny E6 mellom Kvithamar og Åsen skal starte i 2020. Nå skal selskapet Nye Veier finne totalentreprenør til gigantprosjektet.

– Konkurransegrunnlaget for E6 Kvithamar–Åsen blir utlyst om et par uker, og totalentreprenør velges i 2. kvartal 2019, skriver Nye Veier i en pressemelding.

Ny E6 fra Kvithamar i Stjørdal kommune til Åsen i Levanger har en samlet prosjektkostnad på i underkant av fire milliarder kroner, eksklusiv moms.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Nye Veier skriver at hele traséen på 19 kilometer går i jomfruelig terreng, og det skal bygges firefelts motorvei med fartsgrense 110 km/t. Strekningen inkluderer Midt-Norges lengste tunnel gjennom Forbordsfjellet. Denne vil bli 7,8 kilometer lang og går i to løp gjennom fjellet.

Sammen med Nye Veier og berørte kommuner skal totalentreprenør utvikle reguleringsplan for E6-utbyggingen, basert på utarbeidet kommunedelplan.

– Kvithamar–Åsen er blant Nye Veiers høyest prioriterte strekninger, og prosjektet har stor samfunnsøkonomisk betydning i det sammenslåtte Trøndelag. Utbyggingen vil også gi langt bedre veisikkerhet, ikke minst fordi ny E6 legges utenom det trange og rasfarlige Langstein, uten omkjøringsmuligheter, heter det i pressemeldingen.

I konkurransegrunnlaget for Kvithamar–Åsen legges det så langt opp til omfattende samhandling i prosjekteringsfasen og totalentreprise i gjennomføringsfasen. Byggestart er satt til 2020, og veien fullføres i 2025/2026.

Les forrige sak:
Marthe Kristoffersen har lagt de aktive langrennsskiene på hylla, men er fortsatt en del av langrennsmiljøet. (Foto: Matti Bernitz, TVNorge)
Kristoffersen inn i langrennslag

- Dette er ikke et comeback

Close