9 °C Stjørdal, NO
09/05/2021

Ny eier av begravelsesbyrå

Knotten tar over etter ekteparet Hyldmo

Det er eierskifte i Begravelsesbyrået Hyldmo. Det resulterer nå i at Roger Ivar Knotten tar over driften fra denne måneden. Karin og Oddmund Hyldmo har over 30 års erfaring. De to blir med i arbeidet i en overgangsfase. Det er eierskifte i Begravelsesbyrået Hyldmo. Det resulterer nå i at Roger Ivar Knotten tar over driften fra denne måneden. Karin og Oddmund Hyldmo har over 30 års erfaring. De to blir med i arbeidet i en overgangsfase.

Med over 30 års tjeneste har ekteparet Karin og Oddmund Hyldmo en erfaring som betyr trygge rammer rundt en begravelse. Nå har byrået fått en ny mann på eiersiden med Roger Ivar Knotten. Fortsatt blir ekteparet Hyldmo med i arbeidet i en overgangsperiode.

Det er en viktig samfunnsoppgave som utføres av begravelsesbyrået. Tjenesten har sin begynnelse fra hjemmeadressen deres for rundt 33 år siden, da Karin og Oddmund Hyldmo startet opp med å tilby sin tjeneste i forbindelse med begravelser fra eget byrå.

– Det å drive begravelsesbyrå har for oss to blitt en livsstil. Det er døgnvakt hele året gjennom, etter som vi ønsker å være tilgjengelig når behovet er der, sier Karin og Oddmund Hyldmo.

Deres erfaring er både rikholdig og beundringsverdig. Det kreves stor innlevelsesevne når man møter personer i sorg og fortvilelse. Døden kan ramme uventet og døden kan ramme hardt. De første årene fungerte de to også som kriseteam ved behov. Siden har kommunen etablert egne, gode rutiner.

Begravelsesbyrået møter ofte situasjoner som er ulik i tjenesten.

– Vår oppgave er å veilede og gi råd slik at en begravelse og alt som hører med av forberedelser til gjennomføringen utføres på en god måte. Etter 33 år fant vi det godt å la Roger Ivar Knotten komme inn som ny eier. Vi to som har vært med lenge vil videreføre arbeidet i en overgangsfase. Roger Ivar har mange års erfaring fra ambulansetjenesten, og det betyr en trygghet i videreføringen av firmaet med hans kompetanse, sier Karin og Oddmund Hyldmo.

– Mange er vel til en viss grad kjent med rutiner angående en begravelse. Hvordan møter pårørende behovene før en bisettelse?

– Det er helt naturlig at noen er usikre før møtet med begravelsesbyrået. Vi ønsker å tilby trygghet ved en hver henvendelse. Hele Værnesregionen er vårt arbeidsfelt. Opplysningsark og skjema fylles ut under samtale med familien. Vi tilbyr rådgivning ved oppsetting av dødsannonse, valg av salmer, sanger, sløyfetekster til båreblomstene osv. og vi formidler kontakt med kirkekontoret som fastsetter tidspunkter og varsler sine medarbeidere. Vi ordner også med forhold til andre kirkesamfunn, eller livsnøytrale samfunn. Etter hvert er det også en praktisk side med valg av gravstein, sier Hyldmo som er glad for at Knotten blir den som viderefører byrået.

– Roger Ivar Knotten har 23 års erfaring fra ambulansetjenesten. Han får nå en viktig oppgave med å videreføre driften. Sammen med våre egne erfaringer håper og tror vi dette går fint.

– Det er naturlig at man også er opptatt av kostnader ved begravelsen. Hvilke kostnader kan møte de pårørende?

– Når det gjelder prisnivå her i Stjørdal ligger vi nok som byrå lavere enn byråer vi kan sammenligne oss med i eksempelvis Trondheim. Vi sier som regel at en gjennomsnittlig begravelse ligger i området fra 20. 000 til 30.000 kroner i regi av oss. Gravmonumenter kan variere i pris fra 7.000 kroner til 50.000 kroner. Vi kan som nevnt også gi veiledning her. Nå synes vi med ny eier i byrået fra januar at dette for oss betyr en god overgang til pensjonisttilværelsen, avslutter Karin og Oddmund Hyldmo.

 

Les forrige sak:
Astrid Stav (startnummer 6) lå helt i ryggen på svenske Frida Karlsson ut fra start. Bare noen hundre meter senere brakk staven og Varden-løperen passerte over 40 løpere på sin ferd mot 7. plass. (Foto: Privat)
Stav brakk staven – gikk seg opp til 7. plass

Fenomenal opphenting fra Varden-løperen i junior-VM

Close