5 °C Stjørdal, NO
12/12/2019

Ny fellingstillatelse på bjørn

Sauekadaver funnet i Tydal

To bjørner er så langt skutt i Selbu i år. Nå er det gitt ny fellingstillatelse i regionen etter at det ble funnet sauekadaver i Tydal sist helg. (Foto: Hans Ivar Stene)
Hellsenteret111219

Etter at det ble funnet en sau drept av bjørn i Tydal søndag ble det gitt en ny fellingstillatelse.

– En pågående skadesituasjon med dokumentert kadaverfunn, tapshistorikk knyttet til bjørn i området, det at området ligger utenfor forvaltningsområdet for bjørn og at beitedyr skal ha prioritet, legges til grunn for beslutningen, skriver Fylkesmannen i sitt vedtak om fellingstillatelse.

Kadaveret ble funnet ved Hyllingen i Tydal, ikke langt fra Holtålen kommune. Dette er i et område med mange rovviltskader på både sau og tamrein gjennom flere år.

Fylkesmannen skriver at det er dokumentert fire sauer tatt av bjørn lenger øst i Tydal kommune tidligere i juli, samt en sau i Selbu kommune etter den 18. juli da den andre av to bjørner ble felt.

– Skader forvoldt av bjørn i Selbu kommune etter at den siste bjørnen ble felt den 18. juli tillegges vekt ved behandlingen av søknaden, samt alle skader forvoldt av bjørn i Tydal kommune. Til sammen utgjør dette syv sauer dokumentert eller antatt tatt av bjørn, skriver Fylkesmannen i vedtaket.

Det er Holtålen kommune som er gitt skadefellingstillatelsen på en bjørn i deler av Selbu, Midtre Gauldal, Holtålen og Tydal kommuner.

Les forrige sak:
Sydenstemning i Storvika i helga. Godværet fortsetter også de neste dagene, men nå blir det mer "vanlig" trøndersk sommer. (Foto: Åge Sjølstad)
Nå blir det «vanlig» sommer

Godværet fortsetter i noen dager til, men ingen tropetemperaturer

Close