8 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

Ny fiber skal sørge for 20 resultater i sekundet

|| Ivar Skjelstad (t.v.) fra LS 2018 og kaptein Geir Flatmark i Cyberforsvaret. (Foto: Privat)||

Nylig ble Landsskytterstevnet (LS) 2018 og Cyberforsvaret enige om hvordan fiberen internt på skyteanlegget på Frigården skal trekkes. LS er trolig det mest teknologiske idrettsarrangementet som gjennomføres i Norge. Til hovedområdet på Frigården er det lagt fiber, men nå handler det om å få på plass den interne fiberen, som skal sørge for at resultatene kommer lynraskt inn fra enkeltarenaene.

– Totalt dreier det seg om cirka to kilometer med fiber. Det lengste strekket er på omtrent 400 meter, anslår Ivar Skjelstad, som er både styreleder for LS2018 og sjef for IKT og samband.

Det er NTE, som for øvrig også er generalsponsor for LS2018, som skal gjøre jobben. Fiberarbeid på dette nivået er ikke en typisk dugnadsjobb, men Skjelstad bedyrer at de bidrar med det de kan.

– Det vi kan gjøre på dugnad gjør vi på dugnad, men akkurat dette er ikke noen typisk sånn jobb, sier Skjelstad. Styrelederen har en plan om at den interne fiberen skal være på plass i løpet av få måneder.

– Dette skal vi få til før jul iallfall. Det er ikke veldig mye arbeid, men det er viktig arbeid, sier Skjelstad, som forteller at fiberen er valgt fra øverste hylle.

Coop Storlien artikkelnivå

– Det som nå legges er den mest moderne utgaven av fiber. Kapasiteten skal være rikelig for vårt arrangement i 2018.

– Hva koster dette?

– Dette dreier seg om rundt 100.000 kroner. Den mest kostbare delen av infrastruktur ble tatt da fiber ble lagt fram til Frigården, sier styreleder Ivar Skjelstad. 

Les forrige sak:
||
Oppløftende E6-kontroll

  Ingen ble tatt med dagen derpå-promille, eller annen promille, da […]

Close