14 °C Stjørdal, NO
06/04/2020

Ny fysioterapeut hjemme før skjema

– Jeg har alltid ønsket å kunne jobbe med, og hjelpe, mennesker

NY MANN: Bjørn Ivar Svingen er nyutdannet fysioterapeut og på plass hos Kiro1 i Torgkvartalet. NY MANN: Bjørn Ivar Svingen er nyutdannet fysioterapeut og på plass hos Kiro1 i Torgkvartalet.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Jeg har alltid tenkt meg hjem til Stjørdal, men jeg trodde nok at jeg måtte jobbe et par-tre år på andre steder før jeg fikk muligheten.

Det sier Bjørn Ivar Svingen. 25-åringen har akkurat flyttet inn på sitt eget kontor, og er det nyeste tilskuddet ved Kiro1 i Torgkvartalet. Der blir han klinikkens andre fysioterapeut, – i tillegg til de tre kiropraktorene.

Kommer nordfra

Svingen er stjørdaling og er tilbake i hjembyen tidligere enn han trodde. Utdannelsen tok han i Tromsø, og turnusåret i Kirkenes. Dermed blir denne vinteren litt lysere enn de fire siste for 25-åringen.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Tanken har alltid vært at jeg skal tilbake til Stjørdal, så når tilbudet og muligheten dukket opp allerede er det bare helt topp, sier Svingen.

Helhetlig

Ved Kiro1 samarbeider fysioterapeuter og kiropraktorer tett, og det er en stor fordel, mener den ferske fysioterapeuten.

– Kiropraktorene og fysioterapeutene jobber med ulike innfallsvinkler for å normalisere skjelett, muskel- og nervesystemet. Vi samarbeider og diskuterer mye og setter opp helhetlige behandlingsplaner for våre pasienter, sier Bjørn Ivar Svingen.

Han er opptatt av det hele mennesket, og ser viktigheten av å se sammenhengene i plagene de kommer til ham med.

– Jeg var heldig som fikk utdanne meg i Tromsø, der de har stort fokus på det helhetlige mennesket. Derfor legger jeg også stor vekt på samtalen med kunden. Hun eller han må være med på hele prosessen og det kan dukke opp mye viktig bakgrunnsinformasjon i en god prat, sier Bjørn Ivar Svingen.

Vil hjelpe

At han selv ble fysioterapeut er litt, men ikke helt, tilfeldig.

– Jeg har alltid hatt interesse for kroppen og hvordan den fungerer. I tillegg har jeg alltid ønsket å kunne jobbe med, og hjelpe, mennesker. Det føles meningsfullt, sier Svingen.

Nå er han i mål med utdannelsen og omtaler seg som litt spesielt god på rygg og føtter.

– Det er mye fokus på ryggen i dag, og de fleste mennesker har i løpet av livet en eller flere episoder knyttet til ryggen. Når det gjelder fot handlet min bacheloroppgave om øvelsesbehandling av smerter relatert til plattfot. Det var egentlig litt selvsagt ettersom jeg selv er plattfot, sier Svingen.

Nå håper han at mange med små og større kroppslige plager tar kontakt. Opptatt som han er av korte ventelister, lover han å hjelpe så fort som mulig.

– Målet er selvsagt at flest mulig skal få hjelp fortest mulig, både for å holde folk i jobb og for å få redusert smerter, sier Svingen, som mener han kan hjelpe de aller, aller fleste.

– Det meste går an å gjøre noe med, og det å sørge for at kunden får mindre smerte går an til alle, mener Bjørn Ivar Svingen.

Les forrige sak:
Deltakere på kurs med Jarl Goli var blant andre Monica Busch, Dagny Kristell Gjønvik, Rita Lier, Ulla Lisø, Bodil Korsen, Grete Falck Anderssen, Ragnhild Tømmeråsmo, Gunvor Vedvik og Tone Henriksen. Deltakerne Wenche Holmedal fra Bergen og Heidi Samuelsen fra Sandefjord hadde reist hjem.
Fikk inspirasjon fra landskjent maler

Jarl Goli holdt flere kurs i Stjørdal

Close