15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

Ny hesteløype i Remarka

Nå ligger løypa klar, fastslår Jo Leifall (til høyre).

Det var stor glede å spore blant hestefolket da Remarka gård trav- og ridesenter åpnet Stjørdals nye bane for feltritt. Oppe på toppen av løypa serverte Jo Leirfall sjampagne til ryttere på hest.


Planene om en rideløype i Remarka har vært lansert for lenge siden. Etter som hesteløyper og trimløype for ski og turgåing vanskelig kan forenes, har det lenge vært behov for en ridetrase der hest og rytter har førsteretten i løypa. Mandag denne uka fikk kommunens representant for friluftsliv og idrett, Joachim Engan teste ut løypa på hesteryggen.- Med dette tiltaket kan Stjørdal skryte av både golfbane, lysløype og rideløype for hester, sier Engan, og tok sporty imot tilbudet om ridetur gjennom den over 4 kilometer lange løypa. På remarka gård er fra tidligere forholdene godt lagt til rette for travsport og monteløp med hest.Handikapridning er også blant tilbudene. Kommunen har også bidratt økonomisk for å realisere den nye løypa for feltridning.- Dett er firma Hernes som har utført arbeidet med opparbeidelse av traseen. Løypa går i skogkledd terreng og arbeidet er profesjonelt utført for å skape en god såle med drenering og stikkrenner, forteller Jo Leirfall.

 

Ole Hermod Sandvik

Joachim Engan fra kommunen stilte sporty opp på hesteryggen. Bak sitter mer erfarne Joar Leifall fra Remarka Gård.

Joachim Engan fra kommunen stilte sporty opp på hesteryggen. Bak sitter mer erfarne Joar Leifall fra Remarka Gård.

 

Flott løype for trening med hest

Travfolk og ryttere gleder seg nå til ta i bruk den nye rideløypa. Laila Størseth og Ingrid Duister er to av flere unge ryttere som nå jevnlig blir å finne på hesteryggen i løypa. – Endelig får vi ei løype som ikke skaper konflikter med annen form for friluftsliv. Dette er et tilbud vi lenge har ventet på, sier Ingrid Duister, som mandag salte opp hesten og red rundt løypa for første gang. Kusk Harald Johnsen, som blant annet i flere sesonger har kjørt travløp med hesten Trollmix eid av Jo Leirfall, har også stor tro på denne formen for hestetrening. – Du må få med at Hernes har gjort en kjempejobb med opparbeidelsen. Det er en bred trase som er trygg å ri på. Snart vil det bli oppsatt noen hinder for ytterlig trening i traseen også, sier Joar Leirfall, som også har sin egen travhest på stallen. Remarka Gård trav- og ridesenter har med denne nye løypa for feltridning komplettert tilbudet for hestefolk i Stjørdal. – Løypa er åpen også for andre hesteinteresserte. Her forventes det bare en liten avgift for fremtidig vedlikehold. Løypa er åpen for alle med hest i Stjørdal, bekrefter Joachim Engan og Jo Leirfall. De to ser frem til mindre konflikter med annen utøvelse av friluftsliv. Med denne rideløypa på plass er et tilbud for hestefolket realisert.

Les forrige sak:
Mette Gunnari, Liv Ofsdal og Marianne Derlick er klare for å hjelpe deg med å finne slektstrær fra fortiden.
På leting etter slekta med data

  Sene høstkvelder kan være greie å bruke til slektsforskning. DIS-Norge […]

Close