11 °C Stjørdal, NO
24/04/2019

Ny hverdag for Blink

De frivillige er en avgjørende ressurs for en klubb som Stjørdals-Blink, sier Odd Egil Wangberg som i dag starter i stillingen som daglig leder for klubben. Et etterlengtet mål er nådd og et nytt kapittel starter. Foto: Knut Erlend Jegersen

 

I dag 1. juni starter Odd Egil Wangberg som daglig leder i Stjørdals-Blink Fotball.

Nå er det rett i gang med innspurten til ”Juni-Martna’n” og forberedelser til den nye banen. Han fikk med seg en god velkomsthilsen fra Stjørdal kommunestyre som torsdag vedtok at Stjørdals-Blink får bygge en fotballbane med kunstgress på travbanen:

– Nå gjelder det å utnytte den nygiven og den nye optimismen som dette gir både for utøvere og apparatet rundt, sier Wangberg som forteller at klubben satser alt på å gjøre banen klar i løpet av høsten:
– Vi er offensiv og satser på å blir ferdig i høst. Men vi er avhengig av at høsten verken er for våt eller kald. En ferdig bane betyr mye for treningsfasiliteter, økonomi og administrasjon som skal styre trengingstider. Vi ser fram til å styre og prioritere oss selv, sier den daglige lederen.

Coop Storlien artikkelnivå

– Hva betyr det med en egen bane for å selge klubben?
– Det er enklere å bygge opp en identitet. Og spesielt når vi i tillegg får klubbhuset – et samlingspunkt for gode ideer.

Kommunikasjon og tydelighet

– Hva er det viktigste?
– Stjørdals-Blimk er inne i en ekspansiv periode med bygging av egen bane og klubbhus ved siden av. Målet er å nå målene. Det er sportslige mål og jeg tenker på organiseringen av klubben. Min oppgave er å være en støttespiller for den frivillige organisasjonen. Den skal vi få til å fungere så effektivt som mulig.
Samtidig er det en sentral oppgave å støtte apparatet rundt spiller og trener. Sentrale begreper er kommunikasjon og tydelighet der vi kaster bort minst mulig tid og krefter, men bruker dem effektivt. Med daglig leder får klubben en kontinuitet. Det er viktig å sørge for overlevering av erfaring.
Når det gjelder aldersbestemt skal ungene få en god opplevelse av å være med på et lag i en klubb og føle seg trygg. Ungene skal føle at de er del av en større helhet og utvikler seg som spillere. A-laget har et tydelig mål. Ambisjonen er opprykk. Morgendagens kamp mot Frøya er en såkalt 6-poengskamp.

Bra for lokalsamfunnet

– Kontakten mot næringslivet?
– Det er en viktig bit å være aktiv mot næringslivet. God kontakt skal trygge inntektene for å drive en stor klubb. Lykkes vi, blir det lettere å selge Stjørdals-Blink på vår nye arena. Med støtte til klubben støtter næringslivet noe som er bra for lokalsamfunnet med positive ringvirkninger. Alt henger sammen, sier Wangberg som er fascinert av nettopp dette maskineriet.
– Hvorfor skal næringslivet støtte fotballen?
– Min jobb er å bygge opp noe positivt rundt klubben. Målet mitt å bygge noe fint for ungdommen som næringslivet kan identifisere seg med, sier Wangberg som ikke er redd for å legge press på seg selv.
Først kommer Juni-Martna’n som har 70 utstillere og et godt underholdningstilbud med bidrag fra kulturskolen og Halsen Musikkorps. Dessuten skal Stage Dolls varme opp og spille for oss på Torget før de har opptreden på Prestmoen senere på kvelden.

Plass til alle

For å gjennomføre alle våre kamper og arrangement, appellerer vi til de frivillige i klubben. Vi blir bedre steg for steg og med alt det positive som nå har skjedd har vi muligheten til å løfte klubben sakte og sikkert. Det gjelder både sportslig og opplevelser. Det er moro å gå på kamp. Vi skal trygge plattformen for ungdommene og A-laget skal gjøre sitt beste for opprykk.

Vi har som prinsipp at det skal være plass til alle i tråd med retningslinjene til NFF. Jeg håper vi kommer i gang med å få laget en ny sportsplan som konkretiserer tankene vi har i hodet. Det finnes mye positivt, sier Wangberg som setter pris på nettopp tilliten fra NFF. Torsdag 25. august er det to landskamper på Øverlands Minde mot Sverige i J 16 og J 19. – Forbundet ser at vi har klart å gjennomføre det godt får. Vi setter pris på ny tillit, sier Wangberg.

Visjon og drøm

– Visjonen og drømmen er at hver gang jeg ser en kamp i aldersbestemte klasser, da ser jeg unger som har det bra og at foreldrene føler at det er en bra arena for ungene. Det vil være en stor opplevelse. Det gjenspiler at klubben funker.

Les forrige sak:
Piano-show på Uptown

Uptown har nå fått det etterlengtede flygelet sitt og står nå […]

Close