11 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Ny måte å lære språk

|| ||

– Du kan altså praktisere et valgfritt fremmedspråk med en morsmålstaler, samtidig som du hjelper en medarbeider fra et annet land til å bli bedre i ditt eget språk, sier Peter Erkmann, initiativtakeren bak Meet2Talk.

Tjenesten er gratis. Du registrer deg som medlem, og finner deretter medlemmer i ditt område som gjerne vil «bytte språk». Du lærer deres morsmål, mens du til gjengjeld hjelper dem med å bli bedre i ditt eget språk.

– Når du har funnet et medlem med språket du ønsker å bli bedre i, avtaler dere hvor og når dere skal møtes. Dere bytter språk hver gang dere møtes, slik at begge lærer hverandres språk og kultur, forklarer Peter Erkmann om det nye konseptet.

Han fikk ideen mens han deltok på et dyrt engelskkurs, hvor det gikk opp for ham at mange utenlandske studenter og medarbeidere i Skandinavia har problemer med å lære skandinaviske språk. Dette skyldes ganske enkelt at skandinaver generelt er gode i engelsk.

– Vi slår automatisk over i engelsk når vi møter noen som snakker vårt eget språk gebrokkent. Mange utenlandske studenter og medarbeidere reiser hjem, eller til andre land, fordi de aldri lærer seg norsk så godt at de får et sosialt nettverk. Hvis de fikk kontakt med en nordmann som gjerne ville lære om deres morsmål og kultur, ville begge parter nyte godt av det, sier Peter Erkmann.

Coop Storlien artikkelnivå

Den første uken har det bare i Danmark registrert seg medlemmer med 15 forskjellige morsmål.

Les forrige sak:
||
Offentlig høring om Biogass i Malvik

Kontrollutvalget i Malvik kommune vedtok mandag enstemmig at forholdene rundt etablering […]

Close