16 °C Stjørdal, NO
30/09/2020

Ny mulighet for baby-musikk

Musikk ved livets begynnelse med ny kursrunde

Kulturskolerektor Karsten Selseth Landrø og sangpedagog Ann Kristin Andersson ønsker velkommen til kurset Musikk ved livets begynnelse i Kimen. Start skjer mandag for barn fra 1 til 3 år. Tirsdager deltar enda mindre barn på formiddager. Kulturskolerektor Karsten Selseth Landrø og sangpedagog Ann Kristin Andersson ønsker velkommen til kurset Musikk ved livets begynnelse i Kimen. Start skjer mandag for barn fra 1 til 3 år. Tirsdager deltar enda mindre barn på formiddager.

Det blir nå tilbud om sang og musikk til babyer og småbarn i grupper for 0- til 1-åringer og 1- til 3-åringer gjennom et 10-ukers kurs ved Stjørdal kulturskole. Nå skal de minste få dele toner og sang i en rolig og fin atmosfære.

Instruktør og sangpedagog Ann Kristin Andersson og kulturskolerektor Karsten Selseth Landrø, inviterer de alle minste med foreldre eller foresatte til deres første møter med sang og musikk i livet. Oppstart skjer i Kimen mandag 9. og tirsdag 10.september, men her er det mulig å melde på de små så lenge det er ledige plasser. Småbarn i grupper for 0- til 1-åringer tilbys deltakelse på 10-ukers kurs ved Stjørdal kulturskole.

– Dette er et tilbud til foreldre med barn. Begge kjønn kan delta med sine barn der de minste fra 0 til 1 år blir med på dagtid tirsdager fra klokken 10.00, sier Andersson og Landrø.

De to har sett på internasjonale studier som angår sang eller musikk i tidlige møter mellom foreldre og barn. Spesielt har de fokusert på området sang og stemmebruk. Andersson og Landrø anbefaler foreldre å dele sang med barnet allerede mens det ligger i magen til mor.

– Det er ønskelig å oppnå tidlig kontakt mellom barn og voksen. Med sang før og etter fødsel, skapes et tettere bånd. Dette kan ha positive virkninger, sier de to og viser til studier på området.

Nå blir det oppstart for 0-1 år tirsdager fra 10.00 til 10.45. Litt større barn fra 1-3 åringer får tilbudet mandager fra 17.15 til 18.00. Fra 1 år og oppover vil barna være enda mere i bevegelse, også dette tar kurset høyde for. Musikk som passer til presentasjon for barn, velges ut av instruktørene. Ann Kristin Andersson er en nasjonal ressurs på dette feltet med tidlig kontakt mellom barn og foreldre gjennom sang.

– Når det gjelder bruk av sangstemmen oppfordres det til at barnet skal lære mor eller fars stemme tidlig, det kan gjerne skje gjennom sang. Hos barn i likhet med voksne utløser sang og musikk en god følelse. Mange kjenner til at en vuggevise gjerne roer ned på kvelden før og under leggetid, avslutter Ann Kristin Andersson og Karsten Selseth Landrø.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Gikk til angrep på dørvakt

Mann i 20-årene mistenkt for vold

Close