6 °C Stjørdal, NO
19/02/2019

Ny runde med «Stjørdalsløpet»

- I år flytter vi ”Stjørdalsløpet” i de flotte omgivelsene rundt Liavatnet, Skarsjøen og Hestsjøen til lørdag 10. september, sier Lars Rune Johansen t.v. og Arve Stokke mens de forbereder seg.


– Vi var godt fornøyd med det første året da vi var heldige med været og hadde om lag hundre deltakere som var med i den kjempeflotte løypa forbi de tre vannene Liavatnet, Skarsjøen og Hestsjøen. Det er mange positive tilbakemeldinger i gjesteboka på hjemmesiden; www.stjordalslopet.no”. Mange gleder seg til årets løp. Det er start og innkomst på den grønne sletta ved klubbhuset på Remyra, forteller Lars Rune Johansen og Arve Stokke som sammen med Nina Pettersen har registrert og arrangerer ”Stjørdalsløpet”. De håper enda flere deltakere stiller opp i år.

 

Hvorfor har dere skiftet fra søndag til lørdag?
Vi har siden i fjor snakket med folk som kan løp og søkt råd. I år prøver vi lørdag. Start for konkurranseklassen skyves fram til 12.00 mens mosjonsklassen starter i tidsrommet 10-12.

 

Påmelding?
Vi oppfordrer folk til å melde seg på via nettet, men du kan også melde deg på løpsdagen, sier Lars Rune Johansen.

 

Løypelengder?
Vi har en løype på 13 km for konkurranseklassen. Løypa for mosjonsklassen er både 13 km og 7 km eller den vanlige Hestsjørunden. Løypa er godt merket og det vil være vakter ved alle veiskiller. Det ble brukt en litt alternativ trasé i fjor. Derfor blir det i år ny løyperekord. Fjorårets vinnere var Ole Kristian Smestad og Mona Kyllo som vi håper å se igjen i løypa i år. Noen langrennsløpere har også lovt å komme. Den beste form for trening er å delta i konkurranser, sier Arve Stokke.

 

Målområdet
– I år blir det lagt den enda større innsats for å skape en trivelig atmosfære rundt start og mål. Folk som ikke har tenkt å delta er likevel hjertelig velkomne til å ta seg en tur opp til området for start og innkomst. Alt skjer rundt start og mål. Der vil Selbusporten har stand med salg sportsartikler, forteller Lars Rune Johansen.

 

– Alliansen med Stjørdal Friidrettsklubb og primus motor Olaf Lydvo fortsetter. Vi er i en allianse der du må du være tilsluttet Norges Friidrettsforbund for å arrangere slike løpt. Klubben tar seg av tidtaking, vaktposter og kiosk. For oss er samarbeidet en praktisk ordning for å avvikle løpet, sier Arve Stokke som understreker at klubben er veldig opptatt av sunne interesser:
– Det er positivt at noen vil ha aktivitet i dalføret. Målet er at det skal være sunt selskap. Det er artig å få til et arrangement, sier han.

 

– Hvordan kan det stimuleres til økt deltakelse?
– Her står bedrifter og arbeidsplasser sentralt. Vi har mange gode ambassadører som bidrar til at ”Stjørdalsløpet” blir en snakkis. Vi vet det er gjenger i bedrifter som utfordrer hverandre innenfor bedriften eller kanskje utfordrer andre bedrifter til å stille opp. Forholdene ligger godt til rette for løp. Løping er i vinden og ”Stjørdalsløpet” er absolutt et ”grønt” løp som foregår i sunne, grønne omgivelser. Dette er et flott tiltak for alle sammen, sier Lars Rune Johansen.

 

– Premieutdeling?
– Rett etter målgang er det fine premier – både uttrekkspremier og deltakerpremier. Start- og innkomstområdet er et fint samlingspunkt for publikum enten de deltar ute i løype eller bare kommer for å se på. Alle er hjertelig velkomne for å skape en trivelig stemning rundt ”Stjørdalsløpet”, sier Lars Rune Johansen og Arve Stokke.

 

 


Les forrige sak:
Ann-Mari Aas er kandidat både til Nidaros Bispedømmeråd og menighetsrådet i Stjørdal i kirkevalgene som finner sted samtidig som kommune- og fylkestingsvalget.
Valg til bispedømmeråd og menighetsråd

Det er første gang at menighetsvalget foregår samtidig med kommune- og […]

Close