-9 °C Stjørdal, NO
25/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Ny vinterbelysning langs gatene

– Lysene frisker forhåpentlig opp opplevelsen av sentrumsgatene

Bildet viser en modell av belysningen som nå settes opp. Når tenning av lysene skjer 28.november skal samtlige være hengt opp langs gatene i Stjørdal sentrum.

Fagansvarlig samferdsel i Stjørdal kommune Ketil Fiskvik, er glad for at handlegatene i sentrum nå får ny vinterbelysning og lysdekor. Park og idrettsavdelingen er sentral når et 30-talls punkter med lysdekor henges opp langs tre sentrumsgater.

Lysene er helt nye fra produsent i Frankrike. Den nye lysdekoren langs tre gater i Stjørdal sentrum vil trolig være aktiv ut februar måned neste år. Bygartner Elin Aune er ideskaperen bak belysningen som tennes først 28.november i forbindelse med at julegrana tennes på Torget.

– Vi bruker ikke benevnelsen julebelysning men vinterbelysning. Denne dekoren er ment å skape stemning langs tre sentrumsgater i vinter. Nå henges det opp 16 enheter langs Søndre gate. Stokmovegen fra E 14 til Ole Vigs gate får 9 nye lyspunkter og fire settes opp vest for Torget langs Kjøpmannsgata, sier Elin Aune og Ketil Fiskvik i kommunen. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Lysdekoren i Stjørdal sentrum henges opp i regi av kommunen i samarbeid med fagansvarlig samferdsel, veietaten, teknisk drift og Park og idrettsavdelingen.

Den helt nye lysdekoren fra Frankrike kjøpt av firma Lyskomponenter, monteres nå på lyktestolpene i Stjørdal sentrum. Langs Gågata blir det fortsatt den tradisjonelle julebelysning som tidligere.
– Gågata blir ikke en del av den nye lysdekoren i denne omgang. Langs Søndre gate blir alle stolpene på sørsiden av gata utstyrt med ny lysdekor, sier Elin Aune. I et samarbeid med Fides, skal også VTA-avdelingen levere julenisser i granbar foran Kimen. Det er tydelig at kommunen nå forbereder økt trivsel i sentrumsgatene.
– Hvordan vil publikum merke nyinvesteringen langs gatene?
– Vi vet det kan være mørke kvelder i vinterhalvåret. Lysene frisker forhåpentlig opp opplevelsen av sentrumsgatene. Ettersom valgene av belysning ikke har fokus direkte på juletider, vil dekor henge et stykke utover i 2020, kanskje ut februar måned. Vårt håp er også at ny lysdekor skal skape økt trivsel, og kanskje bety en ekstra fin opplevelse av handleturen, sier bygartner Elin Aune i Stjørdal kommune.

 

Les forrige sak:
Blink og Fram unngår de nordtrønderske «storhetene»

Avdelingsoppsettet for 4. og 5. divisjon neste sesong er klart

Close