15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

Nydelige malerier hos Atelier Gata

Seks damer lager kunst sammen

Aud Lien, Brit Paulsen, Lovise Størseth, Hildur Jorkjend og Liv Reitan trives som aktive deltakere på Atelier Gata i Stjørdal over Husfliden. Kari Olise Karlsen er ikke med på bildet. Aud Lien, Brit Paulsen, Lovise Størseth, Hildur Jorkjend og Liv Reitan trives som aktive deltakere på Atelier Gata i Stjørdal over Husfliden. Kari Olise Karlsen er ikke med på bildet.

De er seks damer med gode skaperevner og utgjør Atelier Gata i andre etasje over Husfliden. Varierte motiver og uttrykk på lerret gir budskap om mangfold og kreativ skaperevne.

De etablerte seg i fjor høst i lokaler over Husfliden i Stjørdal. Damene på Atelier Gata stortrives i fellesskapet mellom staffeli, oljemaling og lerret i de lyse lokalene. Kunstnerne er produktive og nå venter deltakelse i flere utstillinger utover våren og sommeren.

– Allerede lørdag 2. mars deltar jeg med malte bilder på en feministutstilling i Olavskvartalet i Trondheim. Denne varer i tre uker, sier Brit Paulsen som gleder seg stort til å stille ut egne bilder.

Brit var formingslærer i skolen, kunstneren har deltatt på mange malekurs og har malt bilder i 25 år. Med i atelieret er også Liv Reitan, en poetisk kunstner med sans for detaljer og tolkninger av orkidebarn og en serie bilder med tema «Flink pike». Kari Olise Karlsen startet på kurs hos Lise Sivertsen med studio Mona Liza året 2013 og er sammen med Hildur Jorkjend blant de med kortest erfaring på atelieret. Begge maler flotte bilder som varierer i motivvalg fra biler til landskap, personer og utvalg fra naturen. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Brit Paulsen med et av sine malerier. Motivene er gjerne fargeglade damer eller jenter.
Brit Paulsen med et av sine malerier. Motivene er gjerne fargeglade damer eller jenter.

Med åpningstider for publikum onsdag til lørdag fra 11. 00 til 15.00 har de nevnte kunstnere også med Lovise Størseth på atelieret. Lovise startet med å male sine foreldre. Hun har lenge tegnet og ble med i Kunstringen Stiora i likhet med flere fra Atelier Gata. Aud Lien briljerer med sine staselige flotte damer og herrer på lerret. Hun har fanget Billedholmene i penselen og debuterte hos Lise Sivertsen.

Liv Reitan skal stille ut sine verker på Råkvåg i mai måned. Aud Lien stiller ut i Galleri Kulviksvingen i Selbu. Flere skal delta på Kunstkafe i Lokstallen 9. og 10.mars arrangert av Bjørg Hildur Juel Ebbesen fra malestudioet Hell Art på Hell stasjon.

Ole Hermod Sandvik

– Hvordan skal publikum ellers få stifte bekjentskap med deres kunstverk?

– Vi oppfordrer til å oppsøke oss her i Atelier Gata, eller følge med på utstillingene fremover. Vi har funnet oss en plass der vi trives bra. Nå håper vi tomme lokaler langs gata fylles opp etter hvert av butikker også, avslutter de flinke kunstneriske damene over Husfliden i Stjørdal.

Les forrige sak:
Emil Iversen viste superform da han ble nummer to på lørdagens sprint i Falun.
Emil får gå VM-stafetten

Går for sin andre VM-medalje fredag

Close