21 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

Nye hudleger på Stjørdal

| |

1. januar startet Karin Hedwig Moser og Merete Ziel Stenersen opp sin praksis i lokalene til Stjørdal hudlegekontor.

De to hudlegene har 50 % stilling hver og derved er det leger ved kontoret alle hverdager. De kommer begge fra Trondheim og siden de ikke ønsket å ha en 100 % jobb var de glade da de fikk denne muligheten på Stjørdal.

Det kreves henvisning fra fastlege for å komme under behandling. Det blir gitt behandling for alle slags hudsykdommer som for eksempel, psoriasis, allergi, kjønnssykdommer og hudkreft.

Karin Hedwig Moser forteller at det er økning av hudkreft. Dårlige solvaner er grunnen til dette og solbforbrent i ung alder har ført til flere med svart føflekk kreft. Norge ligger på verdenstoppen når det gjelder føflekk kreft, og pasientene er i gruppen 30 – 50 år.

Mengde av hvit hudkreft er hyppigst blant de over 50 år. Den er også økende og skyldes solskade og det at vi lever lengre. Hudlegene merker også økning av hvit føflekk kreft spesielt blant damer.

Coop Storlien artikkelnivå

Behandlingen som finnes er lysbehandling. De har flere lyskabiner, lysbehandlingslamper og en ny type behandling, fotodynamisk terapi. Dette er en lysbehandling med krem og etterpå behandles med rødt lys. Denne behandlingen brukes mot solskadet hud og en viss type hudkreft.

Hudlegene ved Stjørdal Hudlegesenter har et godt råd til oss som skal ut å nyte vintersolen. Smør deg med solkrem, husk at snø reflekterer sollyset og forsterker solstrålene. Sol i små doser er å anbefale.

Les forrige sak:
«Ved-dag»

  Dessverre kom det få deltakere og tilskuere. Skuffende for arrangørene selvsagt, […]

Close