23 °C Stjørdal, NO
22/05/2019

Nye kvelder med storfliring

|| Stemningen er stor når «Lånkerevyen leker med livet» blir til på Trudvang. Fra venstre: Erlend Engan, Christer Nilsen og Anne Berit Sivertsen.||

«Lånkerevyen leker med livet» er tittelen på årets oppsetning i Trudvang, og noen av aktørene føler nok de gjør det oppi gardintrappa som står midt i storsalen.

– Det er et fresht navn, og samtidig er det kanskje ett nummer i årets revy som harmonerer med at vi leker med livet, sier Anne Berit Sivertsen. Sammen med Erlend Engan og Christer Nilsen grov- og finpusser hun tekstene til årets revy som har premiere lørdag 7. oktober.

– Akkurat som vanlig skulle vi hatt lengre skriveperiode, flere nummer og mange flere øvelser. Alt er i rute, sier Christer Nilsen og humrer.

Helårshobby

Det produseres gullkorn etter gullkorn i revymiljøet i Lånke. Anne Berit Sivertsen og Erlend Engan er de to som skriver mest, og duoen leverer kanskje nye perler når «Leker med livet» slippes løs på publikum.

Coop Storlien artikkelnivå

– Det vet vi egentlig ikke før vi står på scenen her 7. oktober og merker responsen fra publikum, sier de to.

– Årlig revy krever en stor tekstproduksjon. Hvordan klarer dere å levere år etter år?

– Det er jo sånn at revy er en helårshobby som vi elsker. Vi ser revy, snakker revy og tenker revy hele året. Det dukker alltid opp en ny idé, sier Engan.

Så langt i år har de sett ni ulike revyer og inspirasjon hentes i disse sammenhengene.

– Både i det vi ser på scenen, men også med å være i miljøene før, under og etter disse revyene.

Mer på gang

Slett ikke alle tekstene og numrene til årets revy er på plass ennå. Men de kommer. Blant annet avslører tekstduoen at det ligger noe Trump-materiale latent, men ikke ferdig, og det samme om Lånke som verdens midtpunkt.

– Det er jo ganske eksepsjonelt at alt som skjer, skjer her. VM i rallycross, Agrisjå, Landsskytterstevnet, NM i sykkel; alt foregår i Lånke. Det jobbes det med et nummer om, sier Anne Berit Sivertsen.

Bremseth velger RBK

Lånkerevyen er rett og slett den ypperste eliten i norsk revyliv. I år blir den uten en av revyens aller største stjerner på scenen, men det er stor forståelse i teamet om at Harald Morten Bremseth velger å bruke litt av tida i høst til å lage 100-årsshowet til Rosenborg.

– Det er vel lite trolig at han blir med på 200-årsjubileet, så det må vi nesten forstå, sier de tre, som imidlertid er glad for at andre aktører er tilbake på scenen.

– Pål Thyholt er tilbake etter ett års pause. Ellers er aktørene på scenen stort sett kjente fjes, men du må huske på at revy er så mye mer enn det som foregår på scenen. Den jobben alle de andre gjør er helt utrolig, sier Christer Nilsen.

Revytrend

Lokalrevy i 2017 er ikke som lokalrevy for noen år siden. Utviklingen er stor, og Lånkerevyen er blant de fremste der.

– Hva er trenden for revyer nå?

– Vi kan vel godt si at utviklingen går i retning at det er aktørenes revy. Numrene hviler mer og mer på aktørene og manuset. «Less is more» er noe vi har i tankene, og det betyr at kostymer og kulisser kanskje ikke er så voldsomme som de en gang var. Det er han eller hun som står på scenen med et godt manus som skaper magien.

Åtte forestillinger

«Lånkerevyen leker med livet» har altså premiere på Trudvang lørdag 7. oktober. Totalt er det satt opp åtte forestillinger, noe som gjør at drøyt 1000 personer får oppleve årets galskap på sørsida av elva.

– Billettsalget starter 11. september, og det skjer som vanlig på telefon, sier Christer Nilsen. Som vanlig er det også at alle forestillingene, unntatt søndagsforestillingen, foregår med matservering og musikk fra Jhohans. 

Les forrige sak:
||
Snipp, snapp, snute

  1. divisjonslaget fra Levanger var i utgangspunktet ganske klare favoritter […]

Close