17 °C Stjørdal, NO
17/06/2019

Nye nettsider i Værnesregionen

Ordførere og rådmenn fra kommunene i Værnesregionen møtte pressen og fikk presentert sine felles websider av næringsminister Trond Giske tirsdag formiddag. Frode Revhaug, Frosta kommune. Johan Arnt Elverum, Stjørdal kommune. Kari Slungård, Tydal kommune. Næringsminister Trond Giske. Inga Balstad, Selbu kommune og Bård Langsåvold, Meråker kommune.

 

På det store Trøndelagsmøtet på Rica Hell Hotel, ble de nye nettsidene for Værnesregionen i går offisielt åpnet for publikum. Presis klokka 11.11 den 11.1 ble de nye websidene kunngjort.

Når nettsidene for Værnesregionen åpnet, var det næringsminister Trond Giske som fikk æren av å trykke på knappen.  Han fremhevet regionens flytende grenser i arbeidslivet, der pendling mellom kommunene skjer daglig. Lanseringen, presentert av ordfører i Selbu, Inga Balstad, viste også en “kul” video.

Det er kommunene Stjørdal, Frosta, Meråker, Selbu og Tydal som er inkludert i denne nettsatsingen som skal gi de politiske miljø, forvaltning og innbyggere informasjon om Værnesregionens tilbud. De fem kommunene har gjennomført et grundig forarbeid før lanseringen. Næringsministeren sa kommunene kan lære av hverandre, og at denne lanseringen kan spore til ytterligere samarbeid i et felles arbeidsmarked. Han håpet også andre kommuner kunne følge det samme eksempel som Værnesregionen nå har gjort.  

Coop Storlien artikkelnivå

Det er Sigbjørn Holberg i Stjørdal som er nettredaktør for websidene. Han ser frem mot å kunne tilby sidene til et bredt publikum. Kommunenes sider er enkle å finne frem i, og i følge Holberg skal det være enkelt å bruke å finne frem dit du skal. Snorre Jensen fra Enable As har levert byggesteinene til nettsidene, som fremover vil oppdateres kontinuerlig.  

Et verktøy i hverdagen
Data og nett har tydelig etablert seg sterkt, også i private hjem. Det resulterer i at også Værnesregionen og dens kommuner kan nå ut til mange. Informasjonen ligger på de kommunale sidene, og er omfattende i volum. Sidene vil hyppig bli oppdaterte. Blant målene med felles portal på nett for kommunene har vært informasjonsdeling og samarbeid, som ellers er vesentlig i regionsamarbeidet kommunene imellom. Med disse “felles” nettsidene blir det lettere å samarbeide intern i en kommune og over kommunegrensene. Inga Balstad fremhevet da også viktigheten av det tette samarbeidet som skjer i dag, og uttalte at hun var stolt over å kunne presentere portalen. Stjørdal kommune har også fått sine web sider oppgraderte i den siste tiden.

Les forrige sak:
PRISVINNERE: Det ble fire premier til Malvik under Humorfestivalen i Hemne i fjor sommer. Kanskje kommer ­Elisabeth Leirvik Rabben og Ellen Rabben Svedahl, Ole Marius Holden, ­Torstein Fosmo og Aina Kristiansen til de eldres kulturkafe også?
Kulturkafé for eldre i Malvik

  Det er via gledelige midler fra kulturdepartementet Malvik kommune kan […]

Close