12 °C Stjørdal, NO
21/09/2019

Nye Selbuhytta bygges av Selbu Bygg-Tre

|| Vi står også klare til å hjelpe den som ønsker en komplett byggesøknad, sier Øyvind Fuglem som gjerne tar en hytteprat.||

Den første Selbuhytta er under oppføring i Fagerlia i Meråker, og flere er bestilt for levering i månedene som kommer.   Selbu Bygg-Tre lanserer nå nye hyttemodeller under merkenavnet Selbuhytta, og dette skjer 100 år etter at kvernsteindrifta i Selbu ble lagt ned. Utvinning og produksjon av kvernsteinen foregikk over en tidsperiode fra 1400-tallet og frem til 1914.
– Et langt industrieventyr, der historien avleirer stor respekt for det arbeidet som ble lagt ned.

Bruddstein fra fjellene i Selbu ble videreforedlet til sirkelformede steiner som ble brukt til å male korn. Selbusteinene ble kjent over hele Europa på grunn av sin gode kvalitet, og i dag fremstår kvernsteinsbruddene i Selbu som viktige historiske kulturminner. Det finnes over 1000 brudd i et område som strekker seg over 30 km der råstoff til selbusteinen er tatt ut. Det sies også at noen kvernsteiner fortsatt er i bruk til fremstilling av mel. Med Selbuhytta, vil vi videreføre historien om kvalitetsprodukter fra Selbu. For oss ble det helt naturlig å trekke linjen helt tilbake til starten og gi våre hyttemodeller navn etter de gamle kvernsteinsbruddene, sier selger og byggerådgiver Øvvind Fuglem hos Selbu Bygg-Tre.

–          Men dere bygger vel ikke hytter av stein Øyvind?

–          Nei ikke akkurat det byggematerialet, men vår laftelinje er i særklasse og leverer førstesort furu 6 tommer maskinlaft. Dette har vi lang erfaring med og møter mange fornøyde hyttekjøpere i dette segmentet. Kvaliteten innebærer at vi leverer hytter med solide dimensjoner i materialene og et godt håndverksmessig preg. Våre profiler skaper et estetisk særpreg, noe som har blitt svært populært. Kompetanse og fleksibilitet er sentrale faktorer i vår virksomhet.

–          Har dere lenge produsert laft, og har Selbu Bygg-Tre lang erfaring med hytteproduksjon Øyvind?

Ta lappen

–          Ja, det er liten tvil om at selskapet besitter høy håndverks-kompetanse som vår kunder nyter godt av. All produksjon foregår innendørs for å unngå påvirkning av vær og vind på byggeplassen. Hyttene leveres i deler som settes sammen på byggeplassen av våre egne snekkere. Ønsker kunden andre snekkere som kan montere hytta, kan vi hjelpe til med å formidle dette. Vi leverer alt fra byggesett til ferdig monterte hytter og totalentrepriser. De nødvendige tegningene for å søke tillatelser følger med hver hytteleveranse fra oss. Vi er behjelpelig med å formidle tomter i Meråker og Tydals dalføret. Ta kontakt med oss for nærmere informasjon. 

Les forrige sak:
|||
Vømlingan i studio

Fokuset i helga var fest og spetakkel, og studioet ble gjort […]

Close