-2 °C Stjørdal, NO
05/12/2020

Nye søtsaker skal friste flere kunder

Bytter ut Scandic-kjøkkenet med gårdsbakeri

SØTT OG GODT: Kakefristelsene blir stadig flere hos Eidum Gårdsbakeri. Konditor Oddrun Lien Jensen (t.v.) har akkurat startet i ny jobb hos Solvår Lillemo Reinsberg i Sorta.
Radiobingo mobil

I 21 år laget hun det søteste søte av det som ble servert ved Scandic Hell. Nå skal konditor Oddrun Lien Jensen sørge for at enda flere får smaken på varene fra Eidum Gårdsbakeri.

Det ser lekkert ut, og smaker minst like bra som det ser ut. Kakefatet som konditor Oddrun Lien Jensen har dandert skal friste enda flere til å bruke det lokale gårdsbakeriet. Det er iallfall tanken til innehaver Solvår Lillemo Reinsberg når hun nå har ansatt Lien Jensen som sin egen konditor.
– Vi visste av hverandre fra før, men når vi snakket i lag i sommer ble vi enige om å prøve dette, sier Oddrun Lien Jensen.
Selv var hun permittert fra konditorjobben ved Scandic Hell. Da det bød seg en mulighet på Eidum var hun ikke tung å be.
– Jeg ville fryktelig gjerne ha noe å gjøre, og vi fant ut av trivdes godt i lag, sier Lien Jensen.
– Når jeg finner flinke folk som jeg trives sammen med får jeg lyst å utvikle bedriften, sier Lillemo Reinsberg.

Kakekveld falt i smak

Konstant dufter det nybakt inne i bakeriet og kaféen i Sorta. Ikke akkurat midt i sentrum, men det forhindrer ikke at stadig flere har fått opp både øynene og smakssansene for varene som lages i det temmelig spesielle bakeriet. Og nå blir det altså enda flere varer å velge blant.
– Nå skal vi prøve oss fram og allerede tirsdag kveld hadde vi kakesmakekveld som var fullbooket lenge i forveien. Der tenkte vi å presentere sju kaker, men det blir iallfall ni, sier Oddrun Lien Jensen noen dager i forveien.

Ingen kakemons

Konditoren er glad i kaker, men er glad i å lage all slags mat.
– Jeg liker selvsagt kaker, men spiser ikke så kjempemye av det. Jeg er like glad i å lage mat som å lage kaker. Jeg hadde en gang en plan om å ta kokkefagbrevet også, men slik ble det ikke, sier Oddrun Lien Jensen.
– Hva er favorittkaka til konditoren?
Hun smatter litt på spørsmålet, for det er litt av hvert å velge blant.
– Jeg synes bringebærterten jeg lager er ganske så god. Det er godt med bær i.
– Og så er sjokoladeterten med aprikos veldig god, supplerer Eidum-sjefen, som er temmelig utålmodig på å bringe bakeriet sitt framover.

Fikk øynene opp for de nære ting

Som så mange andre så Solvår Lillemo Reinsberg mørkt på det i mars. Etter en tussig måned fant hun ut at muligheten lå i å bake og avtale levering i den verste koronaperioden. Siden har det tatt seg godt opp. De faste leveransene til hotellene forsvant, men hun leverer fast til Coop-butikkene i Stjørdal og Spar-butikken i Hegra, pluss Potetrampa.
– Spesielt juni og juli ble veldig gode måneder for oss. Mange fikk opp øynene for hva som finnes i nærmiljøet og de velger å støtte opp, og setter mer pris på, de nære ting. Det var også mange stjørdalinger som tok med seg sine feriegjester hit, sier Reinsberg.

Flere føtter å stå på

Nå skal hun fortsette utviklingen. Eidum-brødene er selvsagt førsteprioritering, men det blir mer kaker og det blir satsing på nettbutikk.
– I tillegg kommer vi nok til å ha en del arrangement her i bakerikaféen. Det blir iallfall en smakekveld for julebaksten etter hvert, lover Solvår Lillemo Reinsberg og Oddrun Lien Jensen. De utgjør akkurat halvparten av arbeidsstokken ved Eidum Gårdsbakeri. De andre to er Marcus Steinigk og Oddbjørn Dahle.

 

Les forrige sak:
KOMMER TIL KIMEN: Kjells kvartett kommer til Allsang på Kimen og består av fra venstre: Kjell Kjøsnes, trekkspill, Toralf Borseth, sang og slagverk, Ivar Gunnstein Lien, gitar og Frank Guldseth, bass. Når de kommer til Stjørdal er også øvrige forsterkninger med.
Kjells kvartett kommer

Spillemennene fra Selbu er invitert til Allsang på Kimen

Close