11 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Nye toaletter til badegjester

Oppgradering i Molovika

Nye toaletter er etablert i Molovika for bruk fra sommermånedene av. Nå ble det bygget tak over toalettene i regi av Park og idrettsavdelingen. Fra venstre: Hans Inge Risberg, Frode Trangmyr, Hege Jullum Fiskvik og Terje Haglund. Nye toaletter er etablert i Molovika for bruk fra sommermånedene av. Nå ble det bygget tak over toalettene i regi av Park og idrettsavdelingen. Fra venstre: Hans Inge Risberg, Frode Trangmyr, Hege Jullum Fiskvik og Terje Haglund.

Når solvarmen inviterer til badetemperaturer i sjøen, skal de nye toalettene i Molovika står klare for badende gjester. Anlegget ble satt opp i fjor men vil være avstengt inntil rørsystemer er påkoblet. Nylig fikk bygget nytt tak over toalettene.

Med en økning i befolkningen til 24.000 innbyggere har Stjørdal med omland behov for flere områder for rekreasjon og friluftsliv. Ute ved fjorden ligger det mange fine perler, og potensialet for å gjøre tilgjengeligheten bedre er stor. En av disse perlene er Molovika, som nås enkelt langs Havnegata.

Molovika er ved fjære sjø sammenhengende med Storvika, og Litjvika, godt kjent blant mange som benytter disse områdene. Sanitærforhold har ikke vært optimale i disse områdene på mange år. Nå er det endelig bedring i vente.

– Vi fikk disse to offentlige toalettene på plass i løpet av fjoråret. Etter som det er inngått en avtale med en annen part om opparbeidelse av rørsystem frem til avløp og videre til renseanlegg, tar det fortsatt noen måneder før toalettene kan åpnes for publikum, sier Frode Trangmyr og Hege Jullum Fiskvik hos Park og idrettsavdelingen i kommunen.

Storvika, Litjvika og Molovika i sør er svært viktige frilufts- og badeområder for Stjørdals befolkning. Også furuskogen over svabergene har betydning for friluftsliv. Betydelig deltakelse bevitnes i disse områdene på varme sommerdager. Utvikling viser at områdene nå i større grad benyttes av folk hele året.

– Vi har nå fått på plass tak over de nye toalettene i Molovika. Arkitekturen er i stor grad lik den vi kjenner fra Remarka, der et tilsvarende toalett står klar for benyttelse, sier Trangmyr og Jullum Fiskvik. Snekkerne Terje Haglund og Hans Inge Risberg var hyppigst i arbeid med hammer og spiker på prosjektet i Molovika. Åpning av toalettene vil trolig skje først i månedsskiftet mai-juni.

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
Tre Varden-jenter inne blant de tolv beste på dagens 5 kilometer under NM. Fra venstre: Kathrine Harsem ble nummer sju, Astrid Stav ble nummer elleve og Anniken Jørgesen ble nummer 12.
Tre inne blant de tolv beste

Veldig god Varden-innsats under langrenns-NM

Close