1 °C Stjørdal, NO
27/11/2020

Nytt EU-regelverk om væskehåndtering

| |

Det nye regelverket er å betrakte som en justering av dagens regelverk – og et skritt mot at passasjerer om noen år kan få ta med seg det de ønsker av væske gjennom sikkerhetskontrollen.

-Det nye regelverket gjør det mulig for transferpassasjerer utenfor EU og USA å ta med seg taxfree-varer gjennom sikkerhetskontrollen etter screening, men praksisen med at alle passasjerer må legge annen væske i en 1-literspose som er synlig for sikkerhetskontrolløren vil fortsette – også i resten av Europa, sier securityrådgiver i Avinor, Ole Folkestad

EU-direktivet, som forvaltes av Luftfartstilsynet i Norge, representerer en harmonisering av regelverket i USA og EU-landene og har vært praktisert i USA i flere år allerede.

-Den mest konkrete endringen er at en andel av transferpassasjerer som har handlet tax-free på andre lufthavner vil få sin væske analysert med spesielt utstyr etter screening, sier Folkestad, som understreker at denne gruppen reisende representerer en svært liten andel av flypassasjerene.

Regelverket innebærer også at du vil kunne bli bedt om å levere fra deg nødvendig mat for reisen (herunder barnemat) og flytende medisiner over 100 ml til analyse etter screening. Det har ikke vært praksis fram til nå.

-Men det legges opp til rutiner og små endringer i infrastrukturen vår som vil gjøre det enkelt å etterleve det nye regelverket. Det skal ikke bli lengre køer som en konsekvens av det nye EU-regelverket.

Les forrige sak:
|
Gratis golfkurs på Frosta

​Alle med fast adresse i kommunen tilbys gratis kurs på 12 […]

Close