-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Nytt farevarsel: Nå gjelder det å sikre løse gjenstander

Illustrasjonsfoto.

Fra søndag formiddag til sent søndag kveld varsles det lokalt kraftige vindkast. Rådene er å sikre løse gjenstander så godt det lar seg gjøre.

Farevarslet gjelder for hele Trøndelag og spesielt i utsatte steder varsles det lokalt 27-33 m/s fra sørøst.

For lavlandet meldes det om frisk bris fra sørøst med vindkast på 16 m/s, som i Stjørdal og Malvik vil variere i styrke fra morgen til kveld. I Meråker og Tydal er det ventet vindkast opp mot 19 m/s.

Rådene lyder som følger: Sikre løse gjenstander og unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder.

Følg råd og sjekk status fra transportaktører og vis forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen. På forhånd er det greit å vurdere tiltak for å begrense skade.

Konsekvenser

Ved ruskevær og høy vindstyrke er det lett at løse gjenstander kan blåse avgårde. Ellers hender det seg at avganger for ferje, fly eller annen transport blir kansellert.

Broer kan også bli stengt, og enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet.

Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Høye bølger kan gi skade på infrastruktur og bygninger i standsonen. Den sterke vinden kan gi lokalt høye bølger i fjordstrøk og innsjøer.

Les forrige sak:
Politiet reagerte på sjåførens adferd, så kjørte bilen rett i autovernet

Close