8 °C Stjørdal, NO
21/04/2019

Nytt ferietilbud til skolebarna

|| Mette Hermstad i kulturetaten er ansvarlig for årets sommertilbud for stjørdalsbarn i småskolealder. «Kimen-sommer» har åpent i fem av skoleferiens uker og har base i kulturhuset.||
Værnes begravelsesbyrå steindag april

Det var masse reaksjoner i fjor da det ikke fantes noe sommertilbud til småskolebarn i Stjørdal. Nå lanseres et helt nytt tilbud, som er åpent for de yngste i fem uker av skoleferien.

«Aktiv sommer» er byttet ut med «Kimen-sommer». Det innebærer at Kimen kulturhus blir base for årets sommertilbud fra Stjørdal kommune, og det er bestemt at tilbudet skal være åpent i ukene 26, 27, 28, 31 og 32. Det betyr at det blir stengt i fellesferien.

– Det blir fem uker med aktiviteter basert på en ukeplan med variasjoner, sier Mette Hermstad.

60 plasser

Stengte skolefritidsordninger i skoleferien har skapt utfordringer for mange småbarnsforeldre. Nå tilbys «Kimen-sommer», som i utgangspunktet har en kapasitet på 60 barn pr. uke.

– Vi har plass til 60 barn til enhver tid. Planen er at disse skal deles inn i tre grupper med fire voksenpersoner i hver gruppe på 20 barn. Det gjør at vi har stor voksentetthet, og samtidig gode muligheter til å variere aktivitetene, sier Hermstad, som forteller at det er «først til mølla-prinsippet» som gjelder ved påmelding.

Coop Storlien artikkelnivå

– Påmeldingen til «Kimen-sommer» åpnes 1. april og er åpen til 20. mai. De som ønsker tilbud for hele uker prioriteres, men det vil også være muligheter for å melde på barna sine for enkeltdager, sier Hermstad.

Aktive uker

De fem ukene med «Kimen-sommer» vil se noenlunde like ut, iallfall i prinsippet. En foreløpig ukeplan er laget, og alt har base ved ungdomsklubben Carbon i Kimen.

– Mandager blir stort sett bli kjent-dager. Tirsdag skal vi være kreative, mens det blir turdag på onsdager. Torsdag skal ungene få litt fysisk aktivitet, mens fredagene blir kinodag og skattejaktdag, forteller Hermstad.

1.500 kroner i uka

Snart skal «Kimen-sommer» fylles opp med unger, men det skal også fylles opp med voksne.

– Her blir det fagarbeidere, assistenter, lærlinger og ungdommer som har kommunal sommerjobb. Totalt cirka 10-12 voksne hver eneste dag, sier kulturarbeider Mette Hermstad, som kommer til å ha det faglige ansvaret.

«Kimen-sommer» arrangeres av kulturetaten i Stjørdal kommune i tett samarbeid med oppvekstetaten. Hele prosjektet er nytt, men planene er godt mottatt av politikerne som i fjor stilte masse spørsmål rundt fraværet av et sommertilbud.

– Vi har veldig tro på prosjektet. For ungene blir det også en annen form for sommerferie i og med at det foregår et annet sted enn på skolen. Årets «Kimen-sommer» er et pilotprosjekt, så får vi se på erfaringene og evaluere etter første forsøk, sier Hermstad.

– Hva blir prisen for å være med på «Kimen-sommer»?

– Den er bestemt til 1.500 kroner pr. uke. Prisen på enkeltdager er ikke helt fastsatt ennå, sier Mette Hermstad.

 

Les forrige sak:
||
17-åring kjørte uten skilt

Litt før klokka 22 onsdag kveld meldte politiet at en 17-åring […]

Close