16 °C Stjørdal, NO
23/05/2019

Nytt selskap skal hente søpla

|| Illustrasjonsfoto||

HAMOS Forvaltning, Innherred Renovasjon og Midtre Namdal Avfallsselskap har sammen stiftet selskapet ReTrans Midt AS. Det nye selskapet skal sørge for en kostnadseffektiv innsamling av husholdningsavfall. Tjenesten leveres til selvkost. Kvaliteten og kundeservicen skal stå i stil med både kundenes og eiernes krav og forventninger. Det skriver de involverte selskapene i en pressemelding.

Selskapet skal fra 5. februar ta over innsamling av husholdningsavfallet i kommunene Inderøy, gamle Leksvik, Malvik, Selbu, Meråker og deler av Stjørdal der Innherred Renovasjon hadde kontrakt med Retur AS, inntil denne kontrakten ble avviklet tidlig i januar.

Det nyetablerte selskapet vil også ta over innsamlingen av husholdningsavfall i en del kommuner i Namdal og Fosen fra 1. mai, da avvikles kontrakten som Retur AS har med Midtre Namdal Avfallsselskap. For HAMOS Forvaltning IKS, i Orkanger og omegn, vil ReTrans Midt AS overta en kontrakt HAMOS har med Retura Sør-Trøndelag som går ut i mai. 

I pressemeldingen skriver de tre interkommunale selskapene HAMOS Forvaltning, Innherred Renovasjon og Midtre Namdal Avfallsselskap at de ønsker å utnytte den store kompetansen som allerede finnes i de interkommunale selskapene, og etablerer et felles transportselskap som skal stå for innsamling av avfall. Gjennom ReTrans Midt AS er det et mål å påvirke kvaliteten positivt, blant annet gjennom å høste av stordriftsfordelene og skape forutsigbarhet og trygghet for arbeidsplassen, heter det i pressemeldingen.

Coop Storlien artikkelnivå

Eksisterende ressurser i eierselskapene skal utnyttes gjennom utveksling av utstyr og tjenester på en effektiv og rasjonell måte.

– Vi skal sikre at tjenestene til innbyggerne blir drevet kostnadseffektivt og i tråd med forventningene hos kunder og eiere, sier styreleder i ReTrans Midt AS, Torbjørn Evjen i pressemeldingen som ble sendt ut i helgen.

Les forrige sak:
||
Kjemper mot 224 andre om drømmejobben

- Jeg jobber med humor og driver med musikk på fritiden, […]

Close